Web
Analytics
TECUCI

Expozitie de pictura Ioana si Sava David


Expozitia Sava si Ioana DavidIn cea de a doua zi a lui decembrie Galeriile de Arta “Gheorghe Petrascu” din Tecuci au gazduit expozitia de arta a pictorilor Ioana si Sava David. La eveniment au participat nenumarati iubitori de frumos, elevi si cadre didactice, artisti plastici tecuceni, oficialitati locale, profesori ce au indrumat pasii artistului cosmestean, precum si parintii acestuia. Printre invitati s-a numarat artistul  plastic Gheorghe Miron care emotionat a tinut sa puncteze : “Daca ar trebui sa definesc termenul de pictor, as raspunde simplu, fara sa ezit, David Sava. Sava a investit in pictura si a ales ca si urmasul sa mearga pe aceeasi carare, el construieste un monument Ioana Sava. Privind lucrarile expuse pot spune cu incantare ca in momentul de fata David Sava este mai putin pictor decat Ioana.” Referitor la tanara artista, Gheorghe Miron a mai spus: “Mereu cei ce au apucat pe drumul artelor si-au ales un idol, de care au incercat sa se apropie si de ce nu sa-l depaseasca ca notorietate. Ioana David din fericire il are aproape pe tatal sau, Sava David si cum se spune ca aschia nu sare departe de trunchi, iata lucrarile Ioanei, vorbesc de la sine. Talentul ti-l da Dumnezeu, restul nu este decat munca”

Prezent la eveniment prof. Vasile Ghica a mentionat printre altele : “David sava este printre putinii artisti care nu au cazut in capcana unor avangardisme exagerate. Arta contemporana se rupe de emotie, ori fara emotie, nu mai poate fi arta, insa la panzele pictorului David Sava emotia vibreaza. Imbucurator este faptul ca David Sava poate fi si profund si accesibil”

Profund emotionat artistul plastic Sava David a continuat : “Tin sa multumesc tuturor celor prezenti, mai ales parintilor mei, aici de fata si in egala masura sotiei, care au facut si fac in continuare eforturi deosebite sa ne sustina. Pe de alta parte multumesc unor persoane care mi-au stabilit destinul, prof. Turcanu, fara de care nu as fi ajuns plastician, prof. Coroieru, prof. Panaite, prof. Atanasiu, prof. Jarzinchi si prof. Finkelstain. Datorita acestor oameni de mare valoare am ajuns plastician si incerc, prin lucrarile mele sa duc floarea spre perfectiune.Va asigur ca nu am sa va dezamagesc niciodata si ca pentru mine Cosmestiul si Tecuciul reprezinta centrul universului”

Finalul a apartinut tinerei artiste Ioana Sava, care a incheiat multumind celor prezenti si facand la randul sau o promisiune : “Ma bucur ca am reusit sa expun la Tecuci, iar pentru la anul pregatim o noua expozitie, in aceeasi formula.Va asteptam”

I.G – colaborator tecuci.eu