Web
Analytics
TECUCI

Expoziţie amplă la Galeriile de Artă "Gheorghe Petraşcu"


Galeriile de arta Gheorghe PetrascuSfârşitul săptămânii a fost moment de reverie pentru mulţi tecuceni care au fost prezenţi la vernisajul picturilor expuse pe simezele Galeriilor de Artă, lucrări executate de mâinile dibace ale pictorului Aurel Manole. Expoziţia a întrunit atât pictori, reprezentanţi ai instituţiilor tecucene, cadre didactice, elevi, cât şi iubitori ai frumosului, sala care a găzduit evenimentul devenind arhiplină.  Vernisajul denumit sugestiv ”Atelier” a cuprins peste 40 de picturi, realitatea fiind mitizată în toate lucrările expuse. Pentru început, muzeograful Laurenţiu Groza a prezentat succint fragmente din viaţa pictorului Aurel Manole, informând că autorul lucrărilor a lucrat ca profesor la multe şcoli din judeţul Galaţi, actualmente fiind angajat al Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, preşedinte al Uniunii artiştilor plastici Galaţi, director în arte vizuale, fiind un artist plastic profesionist. De-a lungul vremii, a avut nenumărate expoziţii internaţionale de grup şi personale, locaţiile fiind Canada, New York, Toronto, Franţa, Germania, Anglia, Lituania, Los Angeles, Polonia, Praga etc. ”Pictorul Aurel Manole este un artist complet, cunoscut prin nenumăratele expoziţii, un artist cu o exprimare bogată, tehnicile abordate chiar şi aici având o mare varietate de tensiuni picturale. În aceste tensiuni cromatice predomină roşul, coralul, grâul, structurile se ataşează formelor, simţind identitatea artistului cu un stil propriu, unic. Sunt forme liric abstracte care ţin să ne transmită mesajul realităţii”, a precizat custodele Galeriilor de Artă, Lucia Gologan.
Pictorul Aurel Manole a subliniat faptul că este încântat de a se afla în Tecuci, după o absenţă de trei ani de la ultimul vernisaj, iar revederea cu cei doi fraţi ce locuiesc în municipiul nostru, prezenţi în sală i-au conferit o stare de bine. ”Prin lucrările ce le am pe simeze vin cu pictura de o altă factură, după trei ani, revin cu lucrări ce au conotaţii mai adânci, seriile de coline predomină, iar meditaţia se simte. Ca şi tehnică am folosit uleiul şi acrilicul, acestea sunt diversităţi în cromatică, care, de fapt, mă descriu pe mine şi stările sufleteşti de moment. Fiecare lucrare are un conţinut, în spatele compoziţiei se ascunde o idee, o structură a materiei”, a informat artistul Aurel Manole.
Din ce unghi le-ai privi, lucrările expuse te duc cu gândul la visare şi speranţă, autorul deţinând pedagogia artei. Pentru cei interesaţi, pentru cei ce vor să simtă reveria primăverii, lucrările vor rămâne expuse pentru o perioadă de o săptămână la Galeriile ”Gheorghe Petraşcu”, culorile predominante ajungând ca o rază de soare la sufletele îngheţate după atâta iarnă.