Web
Analytics
TECUCI

Ei au o problema,una stringenta,si totusi…


Transformator tensiune Localnicii cartierului Cernicari de aproape sase ani se zbat pentru a avea un transformator de energie electrica corespunzator, care sa nu aibe oscilatii de tensiune sau cu tensiune insuficienta, oamenii fiind disperati atunci cand vad cum aparatele electrocasnice, instalatiile sunt arse si pentru acest lucru nu-i poate nimeni despagubi. Stim ca primaria le-a schimbat odata transformatorul (luandu-l din alta parte cei drept), incercandu-se variante care nu au rezolvat inconvenientul. Asa se face ca peste 150 cetateni ai cartierului au facut scris problemele cu care se confrunta, au semnat, sperand ca primaria le va rezolva problema. Din pacate “motanul” a fost pasat catre Electrica, sustinandu-se ca totul tine de furnizorul de electricitate. Dorind sa sprijine acesti concetateni consilierii locali PNL s-au adresat direct primarului pentru a primi lamuririle legate de acest aspect. “Desi am solicitat initierea unui proiect de hotarare, intocmind in acest sens expunerea de motive cu privire la necesitatea unui transformator in cartierul Cernicari, nu am regasit acest proiect si dorim o explicatie” a spus consilierul Papuc Petru. In asentimentul acestuia a fost si confratele Vasile Diaconu care a precizat ca era de datoria doamnei secretare Mitrut sa faca adresa cu trimitere catre compartimentul functional in vederea intocmirii acelui raport de specialitate. In replica edilul sef al urbei a subliniat ca problema transformatorului a fost foarte dezbatuta cu cei de la Electrica.
“Ne-au spus ca in momentul de fata este in faza de proiectare la Electrica Galati, astfel incat nu are sens sa investim noi bani publici intr-un transformator pe care il va pune oricum ci de la Electrica. Noi oricum am facut deja multe gesturi pentru SC Electrica SA, investind bani publici in retelele lor si stiti si dumneavoastra cazul transformatoarelor de la blocurile ANL, de la casele din Zona Industriala. Nici macar nu este vorba de investitii noi in acea zona, practic este vorba despre modernizarea retelelor existente, a sistemului functional. Si daca in zona de investitii am inteles ca nu au bani, ca o duc greu, am “bagat” noi in investitiile lor, dar in acest caz vorbim despre modernizarea sistemului lor. Desi tot purtam discutii cu acestia de vreo doi ani, am inteles ca in prezent este in faza de proiectare a SC Electrica SA Galati, deci va fi facut pe investitia lor” a conchis primarul Eduard Finkelstain.
Asadar se doreste achizitionarea unui transformator de 250kw ce sa poata deservi cartierul Cernicari care cuprinde 300 de case, insa totul este in faza de proiectare si probabil se va moderniza doar sistemul. Pana  la noi reglementari atentie la ce bagati in priza… sau protejati-o.

Scris de N.P. tecuci.eu