Web
Analytics
TECUCI

Ecotec e strângător precum o furnică


  Luna trecută serviciul de salubrizare Ecotec a depozitat în rampa Rateş 11611 mc deşeuri, din care 3110 mc de pe raza municipiului, respectiv 211 de la agenţi economici şi 2898 mc de la populaţie, conform informării din partea directorului Dan Scurtu. La activitatea de salubritate rezultă că s-au măturat 1338,2 mii mp trotuare, s-a întreţinut 4437,5 mii mp , s-au măturat mecanizat 2481,9 mii mp carosabil şi s-au colectat şi transportat 755 mc gunoi stradal. Activitatea de întreţinere peisagistă a cuprins tundere de gard viu pe 25 mii mp, curăţarea terenului de iarbă pe 11,32 mii mp, cosit mecanizat pe 80 mii mp, udat 70 mii mp, 4 mii bucăţi flori au fost tăiate, pe 1000 mp s-au combătut dăunătorii şi s-au repicat flori la brazdă pe 8,35 mii bucăţi. Totodată s-au sortat 1955 kg ambalaje hârtie şi carton, 910 kg ambalaje din materiale plasice şi 940 hârtie şi carton. Din situaţia economică financiară rezultă că la Zone verzi este un câştig de 3.391 lei, la Compostare un minus de 2.874 lei, la Salubritate rămîne un profit de 38.158 lei iar Rampa Rateş are un rezultat de 55.042 lei. Cîştigul, profitul per total la Ecotec este de 93.717 lei la fine de august.


4 comments

 1. FELICITARI,ATENA,CA BINE SI CORECT LE ZICI VIZAVI DE ACEST INDIVID ZIS SCURTU,PACAT CA DOMNII DE LA PRIMARIE NU AU URECHI SA AUDA SAU NU VOR SA AUDA.NU+I NIMIC ALEGERILE BAT LA USA SI VOM ALEGE ALTII CU AUZUL MULT MAI FIN.
  REVENIND LA OMUL NOSTRU A AFLAT INTREG TECUCIUL CA ISI DORESTE LA NOUL .S.R.L.O ASISTENTA PERSONALA CU CUNOSTINTE JURIDICE CARE SA+I TINA EVIDENTA AFACERILOR.MAI MULT DE ATAT A SI INCEPUT SA+SI AMENINTE SALARIATII IN SPECIAL MUNCITORII,CA ODATA FACUT S.R.L.,II DA AFARA PE TOTI,SI ADUCE A DOUA ZI OAMENII LUI.CA N+O SA+L MAI FRECE LA CAP NICI PRIMARUL SI NICI VICELE.
  CE UITA ACEST NEICA-NIMENI ESTE CA S-AR PUTEA SA FIE DAT AFARA CHIAR EL TININD CONT CA PERIOADA LUI DE INTERIMAR E PE SFARSITE SI CA ATUNCI CAND SAPI GROAPA ALTORA SAR PUTEA SA CAZI SINGUR IN EA.NU-I ASA DOMNULE PRIMAR CA NOUL S.R.L. VA AVEA IN SFARSIT IN FRUNTEA LUI UN OM CU CAPACITATI DE MANAGER ADEVARAT,CU EXPERIENTA,CU EDUCATIE SI MAI ALES CU LIMBAJ CIVILIZAT?
  SPER DOMNULE PRIMAR SA NU NE DEZAMAGICI PE CEI CARE INCA VA MAI ACORDA INCREDERE SI SA TINETI CONT CA LA APROPIATELE ALEGERI VE-TI AVEA NEVOIE SI DE VOTURILE NOASTRE ALE CELOR PROSTI DAR MULTI/

 2. Mai potrivit ar fi fost ca titlul să sune așa : ”Scurtu este strângător ca o furnică!”- nu eram obligat să spun asta, dar nu m-am putut abține!
  Acum câtva timp am mai comentat vis-a-vis de acest serviciu și problemele lui, dar nu-mi puteam închipui că acest individ poate fi chiar atât de lipsit de raționament încât să prezinte astfel de cifre și să ne ia pe toți de proști!
  Ascultați aici :
  – măturat trotuare : 1.338.200 mp.(în litere : unmilion treisutetreizecișioptmiidouăsute metri pătrați)???
  – întreținut trotuare : 4.437.500 mp.( adică patrumilioane patrusutetreizecișișaptemiicincisute)???
  – măturat mecanic(străzi) : 2.481.900 mp(duoămilioane patrusuteoptzecișiunumiinouăsute)
  – colectat și transportat gunoi stradal : 755 mc.
  – tundere gard viu : 25.000 mp (douăzecișicincimii)???
  Dragi tecuceni, ca să fie măturați 1.338.200 metri pătrați de trotuare ar trebui să iasă și familiile muncitorilor măturători la muncă patriotică, căci mașină de măturat trotuare nu am văzut!
  Domnule Scurtu, ne crezi oligofreni, să putem înghiți astfel de lucruri? Bașca că adaugi și 4.437.500 mp întreținere curățenie trotuare! N-ai avut inteligența să prezinți numai veniturile obținute din salubrizare și să rămână secretul vostru, al administrației, valoarea devizelor și a situațiilor de lucrări pe care le ”mânăriți” între voi la Primărie! Vă faceți de râs când prezentați astfel de fabulații!
  Domnule Scurtu, unde ai matale în Tecuci douăzecișicincidemii de metri pătrați de gard viu, că eu nu știu? Spune-mi și mie, să mă duc să-l văd!(poate cu tot cu ”gardul viu” de pe cursul Bârladului–dar ăla nu-i tuns încă, poate-i în plan!)
  Dragi cetățeni, atenție la ce spune individul : din 11.611 mc gunoi depozitat în rampa Rateș, numai 3.110 mc sunt din Tecuci, deci 25%, diferența vine de la Bârlad, Țepu, Corod, Matca, etc., deci 75% din afară, aproape 9000 mc de gunoi. De fapt, pe real, din afară vin cantități mult mai mari, pentru că se aude că pe facturi s-ar trece mai puțin, ca să poată veni parandărătul la Scurtu și cică să se redistribuie ierarhic, conform înțelegerii–prietenii știu de ce! Cam 35-40% din cantitățile de gunoi intrate n-ar fi menționate, deaceea nu se folosește cântarul,tot deaceea intră tot felul de mașini neautorizate și aduc gunoi așa, la mica înțelegere! Treaba merge bine, căci ”munca la negru”(a se citi ”cantități de gunoaie intrate pentru parandărăt”) se ”rușinează” și se ”autoincendiază” ca să nu rămână urme. Și ca să vedeți cât de bine conduce Scurtu, mai și spune că într-o lună, cu aproape 15 oameni pe care-i are la stația de sortare, cu utilaje din dotare găsesc vreo 2000 kg de hârtie și plastic în proporții aproximativ egale. Cam atât strânge un țigan scormonitor în gunoaie într-o săptămână! Este rușinos să faci publice astfel de date! Apoi mai vii țanțoș și spui că ai pierderi de 29 de milioane pe lună!
  Apropo, domnule ”consilier”, de fapt ne testezi reacțiile cu această întrebare! Știi foarte bine că nu se suprapun serviciile : unul este cu gunoiul menajer strâns de la populație(Romprest-ul) și altul este cu gunoiul stradal(Ecotec-ul). Dar amândouă sunt plătite din taxa de habitat pe care ați promovat-o! Și pentru că afacearea este tare bună, tecuceni…vi se pregătește ceva! Se zvonește că, foarte curând, Ecotec, din serviciu, se va transforma într-un SRL și să vezi atunci trai-personal fără limite, cheltuieli așișderea! Fiind societate este altă mâncare de pește, adică mai acoperit și dacă mai punem și băieți gigea să conducă, să vezi viață!
  Scurtu este în al nouălea cer – și/a pregătit schemă mare la organigramă, deci se dă drumu la angajări. Cel mai râvnit post va fi cel de asistent-manager, cu studii superioare, că deh, managerul este mare și atotcuprinzător și îi este necesar un asistent! Eu cred că va fi o asistentă!
  Așa băieți, organizați-o cu circuit închis, voi centrați, tot voi dați cu capul! V-aș sugera un nume la societatea pe care o înființați : ”Nufărul”, că doar va curăța și spăla banii adunați de la cetățeni, ca să fie albi și igienizați în buzunarul altora!

 3. Inainte cand era Romprest masina de curatat strada trecea aproape zilnic pe strada,acum abia daca trece odata pe saptamana si atunci trece superficial…

  1. sa nu crezi ca domn SCURTU nu bifeaza si cate doua treceri pe strada dar cine sa-l controleze. si o intrebare daca domn SCURTU ridica gunoi si de la populatie ROMPREST-ul ce mai face ? nu cumva platim de doua ori aceeasi treaba?

Comments are closed.