Web
Analytics
TECUCI

Echipa de rugby sub 14 ani care a făcut furori în capitală


Genu Popa si Echipa de rugby juniori a CSS Tecuci  Performanţa obţinută de echipa sub 14 ani (U14) a CSS Tecuci la rugby ne-a determinat să ne deplasăm pentru a-i urmări la unul din obişnuitele antrenamente şi a-i cunoaşte mai bine. Din lotul de 30-40 de tineri sportivi majoritatea sunt din mediul rural (Munteni, Ungureni, Negrileşti, Cosmeşti, Barcea, Movileni, Umbrăreşti, Gohor) şi doar 2-3 din Tecuci. “Trebuie tras un semnal de alarmă. Ar fi bine dacă părinţii copiilor din oraş i-ar îndruma mai mult spre sport, oricare ar fi el, nu neapărat spre rugby. Prin practicarea unui sport se dezvoltă spiritul de echipă, există efecte benefice pentru sănătate”, ne-a spus antrenorul echipei, Genu Popa. În spatele rezultatului deosebit, locul 2 naţional, stau factori diverşi printre care munca, seriozitatea. Rugbiştii au avut antrenamente toată vara la ora 8 dimineaţa. “Cei din Gohor şi din afara Tecuciului în general se trezesc foarte devreme pentru a ajunge la timp”, a adăugat profesorul Genu Popa. “La acest circuit naţional de mini rugby am reuşit să obţinem mai mult decât ne-am aşteptat. Am evoluat de la meci la meci ajungând ca după etapele din Constanţa şi Cluj să obţinem aproape numai victorii în faza finală la Bucureşti”. Antrenorul i-a îndemnat să rămână modeşti şi cu picioarele pe pământ indiferent de laudele şi recompensele pe care le vor primi. Florin Milea e căpitanul echipei. Este născut în Barcea dar învaţă la Şcoala Nr. 11, fiind în clasa a VIII-a. Lui Florin i-a rămas întipărit în minte meciul cu Steaua Bucureşti din finală. “A fost foarte greu”, a exclamat tânărul sportiv. Trăirile pe care le-a avut ca vicecampion al României la mini rugby le-a rezumat într-un singur cuvânt: “extraordinar”. Daniel Dusacovschi, cel care a înscris cele mai multe eseuri (8) în etapa finală de la Bucureşti este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş. Daniel este din Ungureni dar are rădăcini poloneze. Odată cu începerea sezonului, rugbiştii echipei CSS Tecuci U14 vor juca pentru U16. Noul director al Clubului Sportiv Şcolar Tecuci, Valeriu Mănăilă, a fost prezent miercuri dimineaţă la antrenamentul echipei, alături de profesorul Vasile Condrache, pentru a-i felicita pe sportivi, asigurându-i că vor avea parte de tot sprijinul dacă-şi vor face datoria în teren.

Mai multe fotografii AICI


3 comments

  1. felicitari in primul rand oamenilor de la sectia de rugby a css tecuci in special ptr domnul Genu Popa care prin munca reuseste sa aduca tecuciul pe harta sportului,nu trebuie sa uitam si de atletism care prin domnul Mihuleac cu putine resurse financiare dar cu o inima mare de invingator a reusit sa scoata rezultate excelente,nu uitam si luptele prin domnul Ghetu fost si antrenor al lotului Romaniei de juniori, care au adus mereu medalii si campioni nationali (mai putin domnul Dumitru Viorel care alege arena santurilor mai des decat sala)ce se pregatesc cu lotul national al Romaniei si care merg la mondiale, europene, etc,tot cu munca si copi veniti din clasa sociala mai saraca sa zic asa,aaaaaaaaa si uitam de celelalte discipline care nu prea ne fac cinste datorita lipsei de implicare a antrenorilor,care vin cu mana in buzunar sau nu vin deloc la antrenamente,oare nu avem copii talentati???? ba da avem dar dinpacate avem profesori neimplcati care mai des se zbat sa devina directori cu plasa de cadouri decat pe merit si prin performante.halal Politic care se implica si in sport,atragandu-si meritele care nu le “MERITA””
    ps :am facut sport la css tecuci,la o ramura cu antrenori neimlicati si sincer imi era ciuda ca ceilalti colegi au performante iar noi stam la coada clasamentului duelandu-ne cu campioana bujor,pechea,vanatori etc.,…inca o data felicitari ptr css tecuci(doar cei care merita si scuze ptr cei pe care nu i-am mentionat).succes.

  2. Felicitari pustilor,ati facut o treaba minunata alaturi de Domnul Genu si ma faceti mandru ca sunt Tecucean.Va urez bafta multa in continuare si o caruta de medalii si in scurt timp vreau sa reprezentati Tecuciul-Moldova,la turnee finale!!

  3. Poate edilul orasului va sprijini si aceasta echipa de rugby, nu de alta dar e pacat ca acesti pusti sa se piarda.Oricum cei mai buni dupa terminarea liceului pleaca la Baia Mare,Timisoara si Bucuresti.

Comments are closed.