Web
Analytics
TECUCI

A doua conferinţă de presă a primarului (I)


Daniel-Tuchel-in-primarie_tecuci.eu  Vineri la amiază a avut loc cea de-a doua conferinţă de presă a primarului Daniel Ţuchel. Întrebat despre principalele probleme ridicate de oamenii care vin în audienţă, primarul a precizat că acestea vizează locuinţele sociale şi locurile de muncă. Daniel Ţuchel a spus că există peste o mie de cereri de locuinţe sociale numai că în ultimii 20 de ani s-au construit mai puţin de 200. “În ritmul ăsta pentru a rezolva actualele cereri trebuie să treacă 100 de ani. Noi sperăm să schimbăm ritmul… În privinţa celei de-a doua probleme primarul are pârghii indirecte. Încercăm să plasăm cât mai multă forţă de muncă la societăţile care desfăşoară investiţii pe teritoriul municipiului. Cei care demarează lucrările la centură, Ecotec şi societăţile care deservesc municipalitatea pot prelua o parte din solicitările celor în căutarea unui loc de muncă… Marţi o să am o întâlnire cu reprezentantul unui investitor chinez care doreşte să facă o fabrică de cauciucuri, să vedem care sunt condiţiile pe care le solicită. Este doar o discuţie preliminară“. În legătură cu parcul industrial despre care primarul a vorbit în campania electorală, şeful municipalităţii a precizat că joi a avut o întâlnire cu echipa de arhitecţi de la Iaşi şi a constituit comisia tehnico-economică în cadrul Primăriei pentru a analiza soluţia propusă de specialişti. Săptămâna viitoare vor reveni la Tecuci cu propunerea finală pentru planul urbanistic zonal în zona fostelor unităţi militare. Etapele sunt: întocmirea planului urbanistic zonal, studiului de prefezabilitate, studiului de fezabilitate, proiectului tehnic şi partea cea mai importantă atragerea unei surse de finanţare. ”Am făcut în acelaşi timp o solicitare către Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a transfera municipalităţii terenul fostei unităţi de jandarmi, spun fosta pentru că acolo activează o subunitate. Chiar dacă nu reuşim să-l transferăm în perioada următoare în timp el va reveni tot municipalităţii. E bine ca atunci când facem sugestii pentru planul urbanistic zonal să luăm în calcul principalele căi de comunicaţie şi perspectiva de dezvoltare a oraşului pe zona de sud-vest ţinând cont şi de zona fostei unităţi de jandarmi”.

Anveloparea blocurilor

Cu două zile înainte primarul s-a întâlnit cu o echipă de proiectanţi din Brăila în legătură cu anveloparea blocurilor. ”Am făcut o vizită pe teren, am mers în arhiva unităţii în încercarea de a găsi proiectele blocurilor din municipiul nostru dar din păcate n-am găsit nimic. Arhiva a şi fost afectată la inundaţii. Mare parte din blocuri au fost făcute de fostele societăţi de stat la vremea respectivă şi probabil că proiectele se regăsesc în alte locuri. Va trebui să facem relevee pentru fiecare bloc pentru care dorim să începem anveloparea. Pentru început am convenit să facem 5 blocuri, probabil pe Gheorghe Petraşcu şi în zona Industrială. Vom merge spre finanţare la Bucureşti”.

”Maricel Cazacu va trebui să plece”

Primarul a fost întrebat apoi despre zvonul conform căruia fiul vicepreşedintelui PNL Tecuci, Constantin Grosu vrea postul de director la SC Pieţe Zone Verzi SA şi îl va înlocui pe Maricel Cazacu, aflat la finele contractului. ”Informaţia nu pot să o confirm pentru că nu am avut această discuţie nici în partid nici în cadrul USL-ului. Desigur Maricel Cazacu va trebui să plece nu pentru că aşa vrem noi ci pentru că oamenii din Piaţă solicită acest lucru. Foarte mulţi oameni sunt nemulţumiţi de activitatea directorului. Propunerea pe care noi o vom face este atributul CL. Va trebui să convocăm AGA care va numi un consiliu de administraţie format din 5 persoane. Consiliul îşi va desemna preşedintele care are rol executiv şi anume director al acestei societăţi. Propunerile le vom face la momentul oportun. Noi avem alte preocupări. Sâmbătă organizăm un miting electoral…”.

Primarul deţine un teren în Parcul 1 Mai

Referitor la terenul pe care-l deţine în Parcul 1 Mai, Daniel Ţuchel a declarat: ”În anul 2002 am cumpărat acolo de la societatea senatorului Laurenţiu Chirvăsuţă un teren pentru construcţie de casă cu un plan urbanistic aprobat de fostul Consiliu Local în care senatorul Chirvăsuţă trebuia să construiască mai multe case. Firma senatorului a dat faliment nu a mai putut onora contractul iar eu împreună cu familia am decis că acolo-i parc şi am refuzat să-mi mai fac casă. Mi-am cumpărat în altă parte. Terenul este în proprietatea mea, este liber de sarcină”.

Vom prezenta alte informaţii din cadrul conferinţei în materialele viitoare.


7 comments

 1. Proprietatea Mistral Srl a fost cat a cuprins candva SC ALTEC SA adica cat GRADINA DE VARA ALUI GEABANA, dar daca ne uitam la suprafata de teren vanduta de catre SC MISTRAl SRL se vede cu ochiul liber ca este de 3-4 ori mai mare.Pentru distrugerea spatiilor verzi(parcurilor)din acest oras ar trebui sa plateasca fostele conduceri ale Primariei.Prin distrugere inteleg chiar si neintretinerea lor,vezi parcul Ocaua Lui Cuza,iar daca actuala conducere a primariei Tecuci nu va prezenta un program de reabilitare a acestora in maxim 6luni sa se faca referendum sa vedem daca mai merita sa ramana in functie.

  1. În parcul Crîng (Ocaua lui Cuza, cum îi spuneți dvs.) lucrările de reamenajare, înfrumusețare, îmbucurare (sic!) etc. cică vor fi efectuate de firma Tancrad, câștigătoarea licitației așa cum bine grăiește directorul (încă!) SC Piețe,oboare, cimitire, ș.a.m.d. SRL, respectiv dl. Cazacu–pe care, cică, nu-l mai vor piețarii, așa spunea dl. Primar, deci va fi schimbat la prima ședință ordinară cu nepotul consilierului județean Grosu, umblă o vorbă prin târg! Deci, stimabile, program de reabilitare există, licitația a fost câștigată de o firmă, când s-or apuca de treabă, vom vedea!
   Treaba cu referendumul este mai încâlcită. Dacă tot e la modă subiectul cu demiterea președintelui, unii extrapolează și la nivel local organizarea unei astfel de acțiuni, care este deosebit de greoaie, dacă nu chiar imposibilă. De ce? Păi, haideți să mergem într-o scurtă vizită pe la legea 215/2001, cea cu administrația publică locală și-o să vedeți că nu seamănă deloc cu ce s-a întâmplat în Parlament, unde o majoritate realizată după o târguială ca la piață, a hotărât că trebuie suspendat președintele. Astfel s-a ajuns ca 256 de parlamentari să hotărască în numele a circa 17 milioane de alegători români și s-a ajuns la referendum. La nivel local treaba stă altfel. Conform art.73 din legea adm. publice, cei care inițiază demersul trebuie să se adreseze prefectului, invocând motivele însoțite de un tabel cu numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul de CI, precum și semnăturile olografe ale celor care doresc schimbarea primarului prin demiterea lui în urma unui eventual referendum. O altă condiție impusă tot prin acest articol este ca 25% din locuitorii cu drept de vot să semneze respectivul demers ce va conduce la un eventual referendum. Cu motivele și tabelele la purtător se va merge la Prefectură, unde conf. art. 74 prefectul purcede la analizarea temeiniciei motivelor invocate precum și la verificarea veridicității și autenticității semnăturilor(atenție! nu-i de glumă) și se va pronunța în 30 de zile. Apoi prefectul transmite Guvernului, prin Ministerul Adm. Publice o propunere motivată de organizare a referendumului. Pe baza propunerii motivate de prefect, avizată de M.Adm.P., Guvernul se pronunță prin hotărâre în 60 de zile. Iar la final, urmează validarea referendumului, care este valabil dacă la urne s-au prezentat jumătate plus unu din numărul total de locuitori cu drept de vot din Tecuci.
   Mai pe scurtătură, PDL Tecuci dorește să inițieze un referendum pentru provocarea alegerilor anticipate și să-l schimbe pe Țuchel cu Finkelștain. Dl. Cazacu, șef de campanie aleargă după semnăturile, CNP-urile și locul nașterii a un sfert din tecucenii cu drept de vot, adică vreo 9000 de locuitori. Hai să zicem că le obține, apoi purcede dumnealui la înșiruirea motivelor foarte bine întemeiate și dă o fugă la Galați, la Prefectură. Aici merge la prefectul uns proaspăt de USL și-i înmînează dosarul cu pricina. Prefectul se apucă de treabă, adică aruncă dosarul lui Cazacu într-un sertar(în cel mai fericit caz!) așteaptă să treacă cele 30 de zile și dă soluția : din motive slab întemeiate referendumul nu se organizează la Tecuci. Așteptați alegerile din 2016 și votați-vă primarul!
   Așa că, stimate ”ochi din umbră”, mai lăsați-o cu referendumul în Tecuci, că n-are nici cine și nici cu ce! Meciul a fost trântit pe 10 iunie a.c.!

 2. 1)Corecta ideea ca parcul trebuie sa ramana parc si ca este un mare abuz si un mare pacat sa ciuntesti un parc foarte bine proiectat initial. Cred ca pasul urmator ar fi trecerea acelor terenuri in proprietate publica, acolo unde le e locul,bineinteles, despagubind corect proprietarii.
  Corect inseamna ca, daca atunci a fost pleasca, asa cum profitau la vremea aceea de averea poblica descurcaretii, despagubirea sa fie comparabila cu investitia.
  Ar fi o proba pentru primarul Tuchel, ca este sincer.

  2)L-a intrebat cineva pe primarul Tuchel ce este cu porcaria de a expune in primarie acele afise care sustin una dintre cele doua parti ce se confrunta la referendum?
  Cum ramane cu respectul pentru lege, pentru toti cetatenii?
  Nu i se pare ca isi incalca grosolan juramantul de primar?

 3. intimplator firma senatorului avea lucrari la primaria tepu, verificati anul cumpararii nu cred ca era 2002, intimplator i-a fost “oferit” primarului, poate ne spuneti cu ce pret din declaratia de avere daca o gasiti la data cmpararii acolo nu era parc, bla bla bla bla bla… vom anvelopa 5 blocuri dar inundatiile, bla bla bla bla bla…. vom merge spre finantare la bucuresti, bla bla bla bla bla… incercam sa plasam forta de munca la societati bla bla bla bla… dar avem treba: sambata organizam un miting electoral.

Comments are closed.