Web
Analytics
TECUCI

Din culisele festivalului "Floare de april"


Festivalul Floare de april Tecuci 2011 Asa cum am mentionat in materialul anterior,revenim acum cu cateva aspecte din asa-zisele culise ale festivalului. Voi incepe cu indragitul interpret Arun Durancea, subliniind la aceasta dorinta imensa de a reusi prin fortele proprii in viata, prin munca si daruire. A urmat liceul, este modest, iar faptul ca provine dintr-o familie de rromi il face sa se simta mandru de acest lucru,reprezentand cu bucurie aceasta etnie la numeroase sesiuni si festivaluri ale minoritatilor, lucru pentru care il felicitam si cu aceasta ocazie.
Despre interpretii din recital, consemnez pentru inceput, faptul ca am avut ocazia de numeroase ori sa discut cu Minodora Dedis si cu mama acesteia care o insoteste peste tot. Sunt doua firi foarte agreabile, communicative si foarte prietenoase. Dupa recital rugand-o sa se adreseze spectatorilor “pe care ii iubeste, a scris in caietul meu urmatoarele: “Pentru tecuceni multa sanatate , multe impliniri si spor in toate!Felicitari organizatorilor pentru reusita acestui festival. La cat mai multe editii! “ Si completez eu, multumesc Minodora!
O problema urgenta l-a facut pe interpretul Alexandru Jula sa plece seara tarziu, dupa jurizare. L-am gasit a doua zi, la Casa de cultura.
Am discutat cu dansul, amintindu-i de anii 60-70 cand cu doua spectacole pe zi, matineu si seara , nu gaseai bilete cand revista galateana era la Tecuci.
I-am amintit cum alaturi de neuitatul si indragitul cuplu Miron-Jula se incerca un altul cu tinerii pe atunci Teodor Munteanu si Valeriu Silion,de comicii Ofelia, Panaitopol, Dan si Camelia Mitoseru, Jean Segal, Traian Vasliliu si mai ales de dirijorul si compozitorul Cristofor Barbatti.
Mi-a oferit cu drag o carte de vizita iar in caiet mi-a consemnat “Ganduri bune pentru cititorii si ascultatorii din Tecuci.” Alexandru Jula –Teuci, 30 aprilie 2011.
Multumim frumos, maestre!
Despre jurizare, membrii, oameni de muzica cu adevarat, nu putem, nu e normal, sa ii contestam.Vin totusi cu o modesta parere: Cred ca tanara interpreta tecuceana Elena Fanica merita poate, mai mult decat locul III. Spunand acest lucru, ma bazez pe evolutie, voce, miscarile scenice, etc. In plus, e greu de echilibrat o interpreta de 18 ani-cat are castigatoarea Diana- cu ce a realizat Eliza la doar 15 ani. Repet, e totusi o parere a unui privitor la concurs !!!
In final, o remarca despre Grupul Angelli: Am vazut in final, momentul in care i se canta domnului profesor Calianu , “La multi ani” cum toti acestia, impreuna, ca o adevarata familie ,cantau si se bucurau cu adevarat ,uitand ca uneori devin din prieteni si colegi-adeversari.
Bravo lor !

A consemnat, Iancu Aizic


  1. Trebuie spus ca aceasta editie a festivalului s-a bucurat de prezenta unor talente deosebite.Asa cum este si Atargovitoaie Stefan Cristian, care desi traieste in Iasi, intr-o locuinta , alaturi de alte 8 persoane, fiind sustinut de veniturile modeste ale parintilor, are un talent deosebit.Astfel a reusit sa obtina o bursa BCR -Talente, care ia permis sa fie indrumat de dl. compozitor Cornel Fugaru.Anul acesta, a castigat marele premiu laSan Remo.
    Desi a ajuns cu intarziere si s-a urcat pe scena imediat ce a sosit, acest fapt nu la impiedicat sa cucereasca spectatorii si juriul, care ia solicitat sa interpreteze si un al doilea cantec.Fiind singurul participant de la grupa mica, care a interpretat 2 melodii.Premiul 1 obtinut a fost pe deplin meritat.