Web
Analytics
TECUCI

Dezinformarea poate distruge vieţi


Vaccinarea antirubeolicaConducerea Scolii nr. 10 din Tecuci se confrunta cu o problema deosebit de delicata, refuzul parintilor de a-si vaccina copiii cu vaccinul antipoleomielita. Cum situatia parea a lua amploare conducerea institutiei de invatamant, impreuna cu dr. Mariana Hulea au intocmir un formular pe care l-au inmanat parintilor acestia din urma primind informatii clare referitor la riscurile la care sunt expusi copiii nevaccinatim reactiile adverse provocate de vaccin, precum si contraindicatiile vaccinarii. Efectul acestor instiintari scrise a fost dezastruos, jumatate dintre parintii unei clase au refuzat vaccinul, expunandu-si micutii la paralizii definitive, deformatii ale membrelor, coloanei si bazinului. Referitor la aceasta situatie deosebit de grava, prof. Viorica Patrascanu, director adjunct al Scolii nr.10 ne-a precizat : “Vaccinarea antipoliomelita face parte din vaccinarile obligatorii stabilite de catre ministerul sanatatii. Impotriva poliomielitei, boala infecto-contagioasa care afecteaza sistemul nervos central si determina paralizii, urmeaza sa fie vaccinati toti copiii de clasa a-III-a, fiind campanie nationala. La nivelul scolii noastre avem trei clase ce intra in aceasa campanie, numai ca jumatate dintre parintii unei clase nu sunt de acord cu aceasta vaccinare, pe motiv ca din cauza acestui vaccin le pot muri copiii. Situatia este fara precedent, fiind insa generata de aceasta data de o emisiune radio, de la postul local, unde timp de o zi a fost dezbatut subiectul, de diverse persoane inoculandu-se ascultatorilor ideea ca vaccinarea in sine poate face mai mult rau decat bine. Ca urmare a acestei emisiuni nici medicul care se ocupa de scoala noastra nu a mai vrut sa colaboreze, dr Cornelia Cristea, ca atare am demarat o colaborare cu dr. Mriana Hulea. Aceasta emisiune a facut un deserviciu nu numai parintilor, ci mai ales copiilor si implicit comunitatii.”
Contraindicatii ale vaccinului antipoliomielitic in special sunt: alergii la antibiotice ori produse de origine animala, boli acute febrile, boli autoimune”, iar reactiile adverse sunt destul de usor de suportat, chiar si de un elev de clasa a-III-a,  durere locala, inrosire locala, febra moderata sau diaree usoara, care dispar in general in 48-72 ore”.
Ca urmare a acestei situatii 10 elevi din 20 a unei clase din cadrul Scolii nr.10 Tecuci prezinta riscul de a fi infectati cu virusul neiertator, putand fi condamnati la paralizii ca ii pot tintui la pat pentru toata viata, iar acest lucru datarita faptului ca parintii se incapataneaza sa se informeze.
Scris de Iulieta Groza – colaborator tecuci.ei


3 comments

 1. Trebuie sa ai mare curaj – de fapt, mai mult inconstienta – incat sa indemni oamenii sa nu-si lase copiii sa se vaccinese impotriva poliomielitei.
  In anii ’70 toti copiii primeau acest vaccin si se reusise a se eradica aceasta boala extrem de grava. Statistic vorbind, cazurile de intolerantza (daca exista) sunt foarte putine. Boala este molipsitoare si nu cred ca se poate combate prin regim alimentar.
  Domnule “admin” (am descoperit recent tecuci.ro si nu va cunosc numele) poate ar fi bine sa apeleti la un medic adevarat ca sa-si spuna parerea lui de specialist despre acest vaccin.
  Eventual, cei careau alta parere sa va pune la dispozitie argumentele lor, pentru a le prezenta medicului.
  O fi democratic sa-i lasi pe parinti sa decida, dar nu fara informatie. Democratia plus prostia sunt de jale, stim unde ne-au adus.

 2. „Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

  „Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )
  NU VA VACCINATI si nu mai credeti in bunavointa acestui sistem corupt.

 3. Am aflat ca parintii au pus conditiia ca in cazul in care se produc reactii adverse si copii au de suferit, conducerea scolii si personalul medical sa isi asume raspunderea. Lucru care a fost refuzat, sub pretextul ca vaccinarea este obligatorie.Eu inteleg ca e obligatorie, dar au fost cazuri cand persoane care au fost vaccinate au murit si nimeni nu a raspuns. Si cum aceste cazuri sunt tot mai dese parintii refuza vaccinarea.Va aduceti aminte ce s-a intimplat si anul trecut cu vaccinarea impotriva virusului porcin , cand zeci de persoane au fost afectate si nimeni nu a fost tras la raspundere.Mai ales ca vaccinul nu fusese testat.

Comments are closed.