Web
Analytics
TECUCI

Dezbatere liberală cu ex-premierul Tăriceanu, invitat special – video


  Biroul Politic Municipal al PNL Tecuci a organizat sâmbătă, la sala mare a Primăriei, o dezbatere în prezenţa liderului grupului PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a comentat pe marginea unor aspecte politice şi a adus la cunoştinţa asistenţei câteva măsuri cheie din programul economic al USL-ului. “Bine aţi venit la Tecuci, un Tecuci  în care din păcate obiectivele începute de dumneavoastră respectiv Sala Polivalentă, bazinul olimpic, grădiniţele şi campusul universitar nu s-au finalizat”, a spus preşedintele PNL Tecuci, Daniel Ţuchel. Preşedintele PNL a menţionat că în anul 2007 i-a fost acordat de către Călin Popescu Tăriceanu premiul pentru cel mai dinamic tânăr primar liberal. “Mă bucur să ne revedem cu colegii din puternicele organizaţii ale partidului nostru din zona Tecuci, primari, viceprimari, preşedinţi de filială. Este un prilej deosebit să dialogăm cu mediul economic, aceasta este de altfel tema principală a domnului preşedinte Tăriceanu”, a declarat alt invitat important, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre.

Opiniile ex-premierului

Cuvântul i-a revenit apoi fostului premier care a precizat că intrând în Tecuci, i-a atras atenţia zona din jurul blocurilor ANL ce arată ca o “bătătură la o casă de ţigani”. “Se simte lipsa unei mâini de gospodar în oraş. Sper ca Daniel Ţuchel să facă o treabă de care cu toţii să fim mândri, în calitate de viitor primar”. Tăriceanu a menţionat, ulterior, în urma vizitelor susţinute vineri şi sâmbătă la Galaţi, Lieşti şi Tecuci, că PNL se bucură de un suport considerabil, element ce contează în contextul alegerilor din 2012. “După 3 ani de contraperformanţă a actualei puteri, şi cu perspective deloc îmbucurătoare pentru 2012, în mod normal deznodământul alegerilor nu poate fi unul surpriză. Am convingerea că vom câştiga alegerile… Şi el (n.n. Traian Băsescu) şi PDL-ul  vor face toate mârşăviile posibile pentru a se menţine la putere, de aceea vă spun că nu va fi o luptă uşoară… Incompetenţa şi corupţia sunt marca actualului guvern şi dacă în trecut am mai avut fie guverne incompetente, fie corupte, niciodată n-am avut pe amândouă relele deodată”, a afirmat fostul premier. Tăriceanu a mai vorbit despre existenţa unei mici tagme de profitori, clienţi ai puterii actuale, care ajung să prospere cu nesimţire (exemplele de corupţie de la Cluj) şi despre obedienţa faţă de FMI şi politicile sale. În privinţa comasării alegerilor a precizat că se aruncă în derizoriu dezbaterea politică, lucru de care vor încerca să profite cei de la putere.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=heSRlM_a9r4′]

Câteva măsuri cheie din programul economic al USL

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că o muncă serioasă de repunere a economiei pe picioare va lua probabil un an şi va comporta mai multe măsuri, printre care: demararea unui amplu program de investiţii publice – fonduri guvernamentale alocate în infrastructură în principal, reclădirea încrederii societăţii în privinţa consumului şi a investiţiilor, folosirea fondurilor europene (Tăriceanu: actualul Guvern a absorbit doar 3.5% din cele 20 mld. de euro puse la dispoziţie de UE), reintroducerea unei politici de reducere a impozitelor, a costului forţei de muncă etc. “Fără o reluare a creşterii economice nu putem decât să asistăm neputincioşi cum România rămâne o ţară la periferia Europei”. Tăriceanu a comentat şi situaţia de la Bruxelles, declarând că acceptarea noului acord fără niciun fel de consultare publică este o mare greşeală. Reuniunea de sâmbătă a lăsat loc dialogului între fostul premier şi persoanele din sală. Preşedintele PNL Tecuci, Daniel Ţuchel, a pus în discuţie şi faptul că urbea noastră are o mare problemă în ceea ce priveşte locurile de muncă, pe lista de săptămâna trecută a AJOFM regăsindu-se un singur post.


4 comments

  1. Toti se trag din mama FSN(furt din statul national),cat tupeu mai pot avea Tariceanu,Roman,Iliescu,Basescu,Frunda,Vadim etc cand ai dat tot din tara la “fier vechi” sau si imprumutat,cine plateste ratele la(FMI,Banca Europeana)din 2012,romanul prost prin taieri de salarii,impozite firme,taxe,tva etc mai voteaza pe promisiuni romane ca o sa ajungi fara chiloti in fund si o sa dai ceapa pe cozonac ca bani nu vor mai fi incet incet.

  2. O sa faca pentru Tecuceni ceea ce a facut la inundatii in 2007 va dau 25% ,34-50% 100% ca doar nu-l doare gura “prostii” o sa- creada.

  3. VOM SCAPA DE PDL DECAT IN MORMANT.ASTIA SUNT MAI GREU DE INLOCUIT DECAT CEAUSESCU.TREBUIESC I…xxx CATE UNUL PE RAND, IMPREUNA CU BASESECU CARE S-A RIS DE TOATA POPULATIA ROMANIEI.

Comments are closed.