Web
Analytics
TECUCI

Deputat Axenie întreabă, miniştrii vor trebui să răspundă


  Deputat Carmen [intlink id=”13414″ type=”post”]Axenie[/intlink] doreşte sa afle răspunsuri la unele aspecte cu care unii cetăţeni se confruntă, drept urmare a depus scris întrebări unor miniştri. Acestea se referă la problema ascultării telefoanelor în România, la energia atomică, dacă primim imigranţi din Africa. Ministrul Comunicaţiilor, Valeriu Vreme a fost întrebat dacă dreptul la intimitatea convorbirilor telefonice a devenit inactiv în UE. “Sintagma aceasta care descrie un proces, început nu cine ştie când, şi fără un sfârşit previzibil dă frisoane, pe bună dreptate celor care preţuiesc libertatea şi intimitatea. În această epocă a supravegherii generalizate planează asupra tuturor o fină prezumţie de vinovăţie  pe care ne-o poate înlătura , spun adepţii unor societăţi hipertehnologizate, doar verificările bazelor de date” motivează  deputat Axenie.  Cea de a doua întrebare adresată [intlink id=”17907″ type=”post”]ministrului[/intlink] Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri este: “Care este strategia noastră cu privire la energia atomică? România va continua investigaţiile la Cernavodă? “Absenţa României din acest raport al energiei nucleare este surprinzătoare, dar şi mai surprinzătoare este schimbarea de paradigmă în abordarea beneficiilor acestui tip de energie. Astăzi accentul pare să cadă mai mult pe potenţialul distructiv al centralelor nucleare şi se uită că această formă ieftină de energie poate asigura un echilibru al consumului resurselor de petrol şi cărbune la nivel mondial” mentioneaza deputat Carmen Axenie. Ministrului Administraţiilor şi Internelor  i s-a adresat următorul conţinut: “În condiţiile recentelor conflicte din Africa, România se află printre statele europene care a primit [intlink id=”20127″ type=”post”]imigranţi[/intlink] de pe continentul african sau din zonele învecinate? Dacă da, vă rog să ne spuneţi numărul şi naţionalitatea acestor persoane intrate în teritoriul României în intervalul 1 martie – 20 iunie a. c.  şi dacă acestea beneficiază de sprijinul autorităţilor conform drepturilor fundamentale pe care le au”.


7 comments

 1. Pentru deputata Axene este valabila si reciproca:Ministrii intreaba, depulata raspunde? Ce pozitii si tehnici noi a invatat in Brazilia?

 2. Eu cred ca d-na deputat chiar si-a propus lucruri marete la inceputul mandatului, dar a descoperit destul de repede ca in Romania actuala te cam lupti cu morile de vant …chiar daca ai aceeasi culoare politica cu cei ce detin puterea! Se pare ca partidul si-a dezamagit chiar propriii sai oameni!

  1. Stimate domn,
   Vrei sa-ti spun eu ce lucru maret si-a propus madam Axenie la inceput? “Cotizez puternic la partid, dupa care imi scot banii insutit!”.
   Este un caracter j..xxx fereasca …, sa-i strici interesele!
   Oricum, Alex Dinu, esti de-o naivitate de speriat! Sigur il vei vota la anul pe candidatul PDL, caci el nu are nici o vina, partidul este mizerabilul…

   1. Pentru ,,COYOTE” – Concluzia trasa de dvs. este putin fortata, la momentul exprimarii opiniei aveam in minte faptul ca d-na deputat avusese la inceputul mandatului dorinta de a sprijini anumite idei/initiative ale alesilor locali tecuceni…atat! In ceea ce priveste candidatul PDL pentru alegerile locale 2012 … nu-mi plac oamenii slabi care se inconjoara de oameni de proasta calitate/ incapabili (si aici pot enumera majoritatea directorilor, sefi servicii, etc, ,,numiti pe linie de partid” sau tolerati) pentru simplul fapt ca asta inseamna dezinteres total fata de soarta oamenilor care l-au ales! Celebrul gest al actualului primar – ma refer la atractia teribila pe care o exercita laptop-ul asupra acestuia chiar si atunci cand invitati de seama ii calca pragul, dar mai ales cand oamenii simpli isi spun durerea… spune totul despre interesul acestuia fata de soarta municipiului! Cu siguranta ne-am format majoritatea o parere care nu este favorabila viitorului candidat PDL pentru alegerile locale 2012, chiar pornind de la simplul fapt ca ne dorim pentru Tecuci un manager intelept…nu doar un bun orator!

 3. Sa te feresti de blonde… ca de butun-ruga din spatele carutei! ar fi o vorba, ca altfel tot pe-acolo… se-ntorc lucrurile.
  Pe langa aceasta intrebatoare doamna, avem si noi o interogatie fara de satiu si fara de margini sau mai degraba fara contur, caci curg, iata, mintile noastre in mirari-interogative multiple.
  Si intrebam, cu mirare desigur, cam ce i-a reusit doamnei deputat in acest mandat?
  Iar pentru aceasta este suficient sa urmarim: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=18&cam=2&leg=2008&pag=2&idl=1 ca sa vedem ca din cele 45 de initiative legislative 12 sunt retrase de initiator (e plina de haz, nu-i asa!), 15 sunt definitiv respinse (Buna treaba!), alte 15 sunt blocate prin camera sau la Senat (c-asa e-n Parlament!), desi mai exista o sansa, e-adevarat, cu ultimile 5, aflate pe ordinea de zi si care, vor intra si ele in deplina tacere curand. Adica, mai asteptati nitel, ca nu se pierde directia!
  In rest doamna noastra a vorbit cam 25 de minute in Parlament, pentru ca, vedem, aici metoda doamnei este sa se adreseaza in scris (aceasta fie pentru ca a hotarat sa recurga la o tacere, filosofica poate, fie ca la Drept (1997-2001) nu se studiau strategiile de lupta sau ofensiva).
  Daca ne gandim si cu-o lecuta de blandete, desi vremea femeii in politica nu a venit inca, de bagat tot ne baga-n sparieti multe, iar unele, vedeti bine, rau de tot. De-aceea si ultima mirarea intrebatoare: Cat absenta e prezenta unor doamne (iata) si cat de prezenta prezenta altora!!!?
  S’-apoi de sparietura imi ramane sa stuchi si eu…Ptiu, ptiu, ptiu!…Piei deputate!

 4. Salut alegerea titlului articolului (foarte inspirat!) ce doreşte a surprinde cu fidelitate chintesenţa materialului prezentat, dar mai ales justifică toate indemnizaţiile lunare pe care le-a primit d-na deputat de la începutul mandatului, respectiv dec.2008, până în prezent – august 2011!
  Sunt din ce în ce mai impresionat de d-na deputat Carmen Axenie, de amploarea ariei de cuprindere a problematicilor abordate în intervenţiile din Parlamentul României. Încă din 21 aprilie a.c. rămăsesem oarecum mirat de “profunzimea” declaraţiei avute în Parlament cu privire la, citez: “Legitimitatea noilor realităţi” ce făceau referire la noile “repere ale vieţii europene” respectiv – internetul, biometria şi genetica. Era oarecum firesc că după ce rezolvase problemele grele ale colegiului dumneaei să abordeze şi problemele de la nivel macroeuropean, în concordanţă cu anvergura continentală a personalităţii sale. Plecând de la tradiţia greco-romană, creştinism şi modernitate, doamna deputat enunţă, în urma unei “strălucite, eterice şi flamboaiante” sinteze intelectuale, un principiu pe care parlamentarii români şi nu numai, trebuie să-l respecte şi anume :
  “Orice nouă realitate care afectează demnitatea umană, înţeleasă în conformitate cu europenitatea noastră, îşi pierde instantateu legitimitatea chiar dacă s-ar invoca susţinerea unei legislaţii oarecare” !!!!!!!
  Luând la cunoştinţă astfel de “creaţii intelectuale” ale unor parlamentari din zona noastră, m-am simţit “mândru” şi sunt convins că ele au făcut o impresie “extraordinară” la Bucureşti. Am rămas “puţin confuz” datorită legăturilor “strălucite” ce le-a putut face d-na Axenie între internet, biometrie şi genetică şi a trebuit să meditez “admirativ” şi în acelaşi timp “invidios” la orizonturile intelectuale pe care le deschid aceste noi “creaţii intelectuale” şi să încerc a mă ridica şi eu la nivelul lor.
  Când mă echilibrasem puţin, iată apar alte “teze”, alte abordări ale d-nei deputat. Astfel, dânsa abordează trei probleme “fundamentale” pentru peisajul românesc: ascultarea telefoanelor, energia atomică şi emigranţii africani. Am citit, m-am documentat şi apoi m-am dumirit. Aceste abordări au legături “strânse” cu colegiul de Lieşti al doamnei deputat şi pot avea reverberaţii extraordinare asupra întregii ţări!
  Bineînţeles că orice linie telefonică erotico-manelistă îşi doreşte să aibe propria intimitate neatinsă şi că acest lucru necontrolat legislativ poate duce la grave colapsuri economico-psihologico-sociale la nivelul întregii ţări, ce să mai vorbim la nivelul colegiului Lieşti. Deasemeni, doamna deputat este intrigată de lipsurile din rapoartele privind energia atomică în România, pentru că dânsa a descoperit o oportunitate de dezvoltare a acestui domeniu în colegiul dumneaei, respectiv la Iveşti pe drumul ce duce la Griviţa, unde o întreagă comunitate “românească” are pregătirea, aptitudinile şi oportunităţile pentru a dezvolta un astfel de domeniu de activitate, cu urmări excepţionale asupra vieţii economice a întregului colegiu, regiune, euroregiune, ţară şi continent, ducând astfel şi la rezolvarea paradigmei cu care se confruntă respectivul domeniu. Iar ultimul aspect abordat reflectă marea umanitate de care este în stare doamna deputat Axenie şi anume: printre atâtea probleme rezolvate, a avut timpul necesar să se gândească la emigranţii africani – problemă ce se înscrie în directiva europeană “zece negrii mititei….hai să ne jucăm cu ei!”
  Dar ce-i mai important este clarviziunea cumulativă a celor trei probleme şi legătura extrem de strânsă ce există între ele: “să existe intimitate în realizarea convorbirilor erotice cu zece negrii mititei care duc la dezvoltarea unor energii atomice excepţionale!” Într-adevăr, strălucitor! Magistral!
  Bre, deputato, ne leşi?
  “E uşor a scrie versuri
  Când nimic nu ai a spune,
  Înşirând cuvinte goale
  Ce din coadă or să sune!”
  ….concluziile sunt la dumneavoastră!

  1. N-o judecati prea aspru. Inainte de deputatie, Axenie era o fata sanatoasa, cu mintea limpede.
   Probabil, partidul ei, ca orice partid care se ingrijeste ca deputatii lui cei mai disciplinati sa faca fatza, sa nu ramana in urma altora, le plaseaza niste subiecte, teme concepute de filosofii partidului. Si astia, miciutii, ce sa faca?

Comments are closed.