Web
Analytics
TECUCI

Conturile societăţii Pieţe-Zone Verzi, blocate de Primărie


Maricel Cazacu director Piata Tecuci  În urmă cu aproximativ 2 săptămâni banca la care SC Pieţe-Zone Verzi SA are deschise conturi i-a informat că acestea au fost blocate de Primărie. Directorul societăţii, Maricel Cazacu, a trimis către Primărie o adresă prin care solicita prezentarea motivului blocării conturilor (răspunsul încă nu a venit). La data de 19 iulie printr-o altă adresă directorul a solicitat deblocarea conturilor pentru a putea fi efectuate plata TVA-ului (40.512 lei) şi a impozitului pe profit trimestrul II (11.906 lei) către bugetul de stat, a facturii Romtelecom (519,81 lei), Electrica (147,46lei) ş.a., cu termene scadente între 23 şi 29 iulie. Deblocarea nu a fost aprobată. Într-o scurtă discuţie pe care am purtat-o cu primarul Daniel Ţuchel acesta a invocat existenţa unor datorii. Directorul SC Pieţe-Zone Verzi SA a precizat că societatea are datorii catre Primarie (dar sunt in termenul stabilit). Prima rată a redevenţei a fost plătită la termen (până la 30 martie) iar plata celei de-a doua se poate face până la 30 septembrie, potrivit prevederilor contractului de concesiune, document care ne-a fost prezentat. Pieţe-Zone Verzi mai trebuie să plătească dividende (minimum 90% din profitul net). Societatea funcţionează conform prevederilor Legii 31/1990. Art. 67: ”Cota-parte din profit ce se plateste fiecarui asociat constituie dividend. Dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel (în cazul Pieţei dividendele merg către Cosiliul Local). Acestea se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor (termenul stabilit pentru Pieţe-Zone Verzi 31.12.2012) sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat (n.n. aprobarea s-a făcut la 29 martie 2012)…”. Profitul net pe anul anterior a fost de 478.855 lei astfel că SC Pieţe-Zone Verzi trebui să plătească 426.100 lei – dividende. Revenind la situaţia blocării conturilor directorul Maricel Cazacu a precizat că înainte ca Primăria să acţioneze astfel nu a primit nicio înştiinţare sau somaţie. Astăzi la ora 16 va avea loc o şedinţă AGA în care directorul Maricel Cazacu va prezenta un raport privind exerciţiul financiar pe semestrul I al anului 2012. Este foarte posibil ca tot astăzi să se pună în discuţie soarta directorului, aflat la finele contractului de mandat (1 august 2012).


8 comments

 1. asta e abuz ce face tuchel. asa a procedat si cu ecotec. nu stiu daca le-a deblocat conturile, dar stiu ca nu avea niciun motiv sa le blocheze.

  in plus, mai stiam ca actionarul celor 2 firme, piata si ecotec este consiliul local si nu primarul.
  se cam joaca tuchel cu viata unora: sunt niste salariati care trebuiesc platiti, datorii catre fisc, sanatate, etc.
  mai auzisem una buna: orice plata (OP) facuta trebuie semnat de Primar. auzi, ce prost poate fi. nici macar nu stie ca exista un specimen pt. semnatura la orice banca, si semnatura sigur nu-i a lui.

  cum a ajuns asta sa conduca primaria tecuciului ?

  1. am uitat sa spun: nu pot sa-l sufar pe asta de la piata … cazacu.
   sper sa nu-mi devina la fel de antipatic si tuchel

 2. Nu stiu ce comentati voi,dar cand unuia ii sunt blocate conturile,acela e un om terminat.Adio Cazacu.

 3. Directorul Piețe-Zone Verzi, Maricel Cazacu, semnat contractul de începerea lucrărilor la parcul Crâng cu firma gălățeană Tancrad (18 iulie 2012).
  Lucrările prevăzute a se executa în fostul parc zoo constau în spații de joacă pentru copii, teren pentru fotbal și tenis, amenajarea unui patinoar, spațiu pentru fitness, pentru mese de șah, ping-pong. Valoarea investiției este 1.504.545 lei.

  Au nici un respect pentru „Caiet de Sarcini Parcul Crâng” 11-01-2010 !!!

   1. Primăria nu va da aceleaşi condiţii de SC. Vivas BAR SRL – reprezentata prin domnul Danaila Vasile zis Pazvante avand functia de administrator SC. Vivas SRL + consilier Tecuci.

Comments are closed.