Web
Analytics
TECUCI

Comuna Movileni, între sfinţiri şi omagieri


Panglica monument in Comuna Movileni - Tecuci, Galati Joi la orele 13 in comuna Movileni, dupa sosirea localnicilor de la liturgia bisericeasca,  s-a inceput sfintirea Monumentului Eroilor, executat in anul trecut. Monumentul  este situat in fata Primariei  si a fost dezvelit si inaugurat la marea sarbatoare a Inaltarii Domnului. Taierea panglicii a fost facuta de primarul Maricel Tudose, alaturi de senatorul Laurentiu Chirvasuta si deputatul Mircea Toader. A urmat slujba religioasa oficializata de protopopul Gheorghe Joghiu impreuna cu un sobor de preoti din comuna si din Tecuci: Jalba, Tudoran, Chirvase, Leca, Tudose, Susnea. Au mai fost prezenti inspectorii scolari Eugenia Olariu, Dorulet Resmerita, viceprimarul Vasile Alexa, consilierii locali ai comunei, secretarul parlamentar Liviu Butunoi, primarul din Cudalbi, Vasile Dodu, cadre didactice, elevi, localnici. ” Astazi facem sfintirea monumentului eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale iar dupa acesta va avea loc aghiazma aductiunii de apa care s-a realizat cu sprijinul acestor doi domni de langa mine, senatorul Chirvasuta si deputatul Toader. Eroii comunei Movileni au cazut pe campul de lupta in perioada 1918-1944″ a precizat primarul Tudose. Deputatul Toader a completat :”Un numar de 105 localnici s-au jertfit din comuna d.voastra, era normal sa fie comuna comemorata cu un monument care cinsteste jertfa eroilor. Acum 8 ani cand  Maricel a devenit primar era o hruba aici , acum e singura comuna din judet racordata la apa. Sa ne pastram traditia si tricolorul”. Senatorul a specificat importanta celor sarbatori din 2 iunie . Au luat cuvantul, vorbind despre eroii neamului profesorii Dorica Miron si Elena Sonu. Dupa aghiazma purtata la puturile de apa au urmat manifestarile cu cantec si dans. Ansamblul Movilenii, coordonati de Mariana Enache de la Casa de Cultura Tecuci au umplut sufletele celor prezenti de bucurie. Au fost depuneri de coroane din partea Scolii, Parohiei, deputatului Toader, CJ – Eugen Chebac, CL Movileni. Mentionam ca alimentarea cu apa – sistem centralizat a fost finalizata in luna mai, de aceea s-a facut si sfintirea puturilor noi.

Ansamblul Movilenii din comuna Movileni jud GalatiVesnica pomenire la desvelirea monumentului din MovileniMovileni - Depuneri coroane MonumentAnsamblul Movilenii la inaugurarea monumentuluiOficialitati la Monumentul din MovileniComuna movileni - Monumentul eroilor


4 comments

  1. Sa nu uitam de comuna Munteni. Este racordata la apa, gaz… A, primarul este liberal, ca si cel de la Tepu. Nu putea domnul deputat Toader sa ii mentioneze pe adversarii sai politici. Murea de oftica daca pronunta numele celorlalte comune.

  2. spre completare adaug ca si comuna cosmesti este racordata la apa, nu are ea canalizare dara are apa curenta si primarul este de culoare rosie!

  3. Mare dreptate ai d.d. , intradevar la tepu lui tuchel este racordare la apa de vreo 7- 10 ani, cand deputatul toader nu avea asa functii la partid, dar de unde sa stie ‘mnealui de localitatile conduse de alti primari de alta culoare. A tinut sa se faca de ras, de altfel ca de fiecare data cand deschide gura, ori spune prostii, ori minte cu nerusinare. E deputat pe Tecuci, ce-a facut pentru oras in trei ani scursi? A promis o centura, care a ajuns de castitate intre timp,a promis ajutor pentru bazin, e ramas precum in 2009, a vorbit ‘mnealui de campusul scolar, si-s ramase fundatiile , exemplele pot continua, si’s multe…n-a facut decat sa-si umple colectiile personale si sa minta pe tote posturile si’n toate discursurile locale, asa ca nu te mira d.d ca a mai scos o perla la movileni, trebuia sa fie prezent, ca-i primarul de la sanul partidului

  4. Adică dacă stau aşa cu mintea înceată şi mă cujet mai adânc, primarul din Ţepu este face declaraţii mincinoase, de genul că a instalat apă curentă la localnicii din comuna ce o păstoreşte.Că uite ce declară nenea Toader la Movileni, citez din articolul scris de doamna Nina.
    Citat:”Deputatul Toader a completat :”Un număr de 105 localnici s-au jertfit din comuna d.voastră, era normal să fie comuna comemorată cu un monument care cinsteşte jertfa eroilor. Acum 8 ani când Maricel a devenit primar era o hrubă aici, acum e singura comună din judeţ racordată la apă. Să ne păstrăm tradiţia şi tricolorul”.
    Citind declaraţia lui nenea Toader, înţeleg de ce alegătorii din Galaţi, l-au ales pe acesta în parlament.Datorită genialităţii în exprimare, cu un adânc înţeles pentru minţile sclipitoare ale alegătorilor.Nu am reuşit să aflu din articol, ce comemorare era, a cui?!După ce zicea nea’ Toader, cică ar fi a comunei, ca mai încolo să o dea în eroi.Am mintea prea înceată ca să pricep ce anume a spus.Adânc frăţioare, adânc.Să priceapă numai inteligenţii ce l-au ales în parlament, noi ăştia cu mintea mai înceată, am fost uitaţi de domnul parlamentar, care este la urma urmei alesul tuturor, nu numai al celor inteligenţi.
    Băă, troglodiţilor treziţi-vă dreak odată, că mai e puţin şi vă iau ăştia … xxx

Comments are closed.