Web
Analytics
TECUCI

Cine-a pus iar stâlpu-n drum…


  Odată cu transformarea supermarketului Plus d (în Zona abatorului) şi înfiinţarea Lid’l s-au creat şi ceva condiţii pentru conducătorii auto. Au fost delimitate multiple locuri de parcare în spaţiul din exterior, noul proprietar a găsit oportun să planteze zece stâlpi cu felinare pentru o iluminare mai bună pe timpul serii. Şi cum duminica după-amiaza toate centrele comerciale limitrofe sunt închise, tinerii conducători auto folosesc spaţiul pentru a efectua manevre periculoase, întreceri, întoarceri spectaculoase. Un şofer a lovit în plin unul din stâlpi acesta a rămas într-o poziţie ce stă să cadă şi pune în pericol siguranţa maşinilor şi a pietonilor deopotrivă.


2 comments

  1. Au trecut circa zece zile de la apariţia articolului în care era semnalată starea (poziţia ciudată) în care se află un stâlp din parcarea LIDL, lovit de un şofer inconştient, spuneam eu pe-atunci. Astăzi, aflat fiind cu ceva treburi prin locul mai sus menţionat, am constatat (cu stupoare!) că stâlpul se află exact în acelaşi loc, la fel de înclinat ca în urmă cu două săptămâni, dar, între timp venind toamna (iar nopţile şi dimineţile sunt cam răcoroase!) ce s-a gândit proprietarul (sau copilul dumnealui, dacă e la vârstă preşcolară) să nu cumva să-i fie frig stâlpului i-a asortat şi ceva “eşarfe”…prinse (vreo cinci parcă am numărat eu) bine la brâu şi ancorate la baza stâlpului cu dale din pavimentul parcării. Original, nu? Specific tecucean, brand chiar!
    Nenea primarule tecucean, l-ai chemat la matale să-ţi explice de ce nu remediază situaţia? I-aşa de “căpos”, ori doreşte cu tot dinadinsul să se găsească un “şmecher” mai mare ca domnia sa şi să-l determine să plătească cât toţi stâlpii din Tecuci daune materiale şi morale?
    Ei, dar tocmai mă gândeam că dacă omului îi place design-ul, să mai lase aşa stâlpul în această poziţie până la Crăciun şi să-l împodobească adecvat…aşa îşi găseşte şi o utilitate practică şi nu mai este nevoie să cumpere proprietarul brad de Crăciun!

  2. Am fost şi eu curios să văd la faţa locului stâlpul orientat la cca. 55 de grade de către un şofer inconştient, dar lăsat în această poziţie de un proprietar şi mai inconştient, ca să nu mai vorbim de gospodarul acestei comunităţi ce iese în evidenţă cu celebra-i comoditate! Aseară stâlpul se afla la fel de înclinat, dar noutatea consta în curăţirea locului împrejmuitor (bucăţile de beton probabil au fost “săltate” de poliţie pentru a fi “intervievate-interogate”!) Şoferul nu-i de găsit (sanki! – sigur a fost înregistrat de camerele exterioare de luat vederi…) proprietarul nu-i din Tecuci (iarăşi un sanki! – sigur există un reprezentant local…) dar primarul nostru, ce face? Nu zic să iasă cu o ghioagă, aşa cum “frumos” s-a mai exprimat în direct luni directorul şi moderatorul postului local de radio unui radioascultător ce a avut “tupeul” (pe banii dumnealui!) să-l întrebe despre presupusa şpagă din Spitalul Tecuci ( apropo, primare, iarăşi ne minţi în direct! Exerciţiul financiar nu este aprobat de matale, de C.L.??? De ce-i spui omului că dumneata numai administrezi Spitalul??? Ţi-am atras atenţia deja de două ori că nu suntem ca trenul personal…!!) Scuze pentru această paranteză cam lungă, deci, nu zic să fie prezent personal chiar lângă stâlpul înclinat din parcarea LIDL, dar Poliţia Locală, alte autorităţi locale abilitate să rezolve această problemă ce fac? Sau aşteptaţi, Doamne-fereşte! o posibilă victimă umană, ori numai o pagubă materială (un jeep, sau o amărâtă de Dacie) ca să luaţi măsurile cuvenite? Amenzi ceva, sancţiuni, nu se întrevăd?
    Apropo de stâlpi înclinaţi cu voie, sau de la prea multă greutate : vedeţi că mai există un “turn din Pisa” şi pe strada Ghe. Petraşcu, chiar primul stîlp pe dreapta de la sensul giratoriu cu 1 Decembrie 1918 ( “aicişa” la Hotel!).
    Iarăşi mă văd nevoit să spun că autorităţile noastre locale vor să brand-uiască şi “Turnul din Pisa” de Tecuci!

Comments are closed.