Web
Analytics
TECUCI

Cercetasii tecuceni "i-au batut" pe consilierii locali.


Ziua Armatei a fost sarbatorita la Tecuci De ziua Armatei, cercetasii tecuceni “i-au batut” pe consilierii locali.
Zi cu o importanta deosebita in istoria tarii, Ziua Armatei a fost sarbatorita la Tecuci cu acelas entuziasm precum a fost in anii precedenti. Alaturi de oficialitati si militari in rezerva si retragere, azi in numar mai putin numeros totusi, au participat elevi si profesori, reprezentanti ai unor institutii, reprezentantii jandarmeriei si ai ISU au reprezentat pe cei aflati sub steag.
Dupa intonarea imnului de stat, s-a savarsit o slujba de pomenire in memoria eroilor aflati sub drapel, s-au rostit scurte alocutiuni de catre viceprimarul Cristian Basalic, Generalul ret. Costica Moise, colonel (r) Ion Nemteanu, semnatarul acestor randuri, in numele Asociatiei Nationale “Cultul Eroilor” impreuna cu elevii Albu Florin si Artimon Adrian de la Colegiul National “Calistrat Hogas” au prezentat apoi un scurt moment evocator, cu recitari avand tema patriotica.In ritmul melodiei Imnul Eroilor au fost depuse coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor si la mormantul slt erou Narcis Sonei, cazut la datorie in Afganistan, din partea oficialitatilor, ai ISU, unor institutii, dar, cele mai multe, din partea scolilor.
Cercetasii Liceului “Spiru Haret” au depus jerbe la mormantul lt. col. Iorgu Pavel, din Reg  Infanterie Tecuci, cazut la Tiganca la 12 Iulie 1941.
Au lipsit de la aceasta manifestare toti consilierii locali PSD-isti si majoritatea PDL-istilor. Doar Partidul Verde si PNL-istii depunand coroane, alaturi de cei cativa  pedelisti, care au depus flori.
Au lipsit si reprezentanti ai scolilor gimnaziale nr 1,2,4,7,10 dar si ai Colegiului National de Agricultura si Economie.
Oare nu era de datoria civica, dar si profesionala, a celor vizati de a fi (fost) prezenti la acest eveniment, toti fiind anuntati telefonic de catre reprezentantii primariei?

Patriotismul nu se impune, se formeaza prin exemplu si educatie.
Asteptam reactia celor vizati, chiar a Inspectoratului Scolar general.

Articol scris de Octavian Cerchez – colaborator tecuci.eu