Web
Analytics
TECUCI

Amenzi de 22.960 lei pentru indisciplinati


Pololitia rutera TecuciIn cursul saptamanii anterioare lucratorii Biroului Politiei Rutiere au desfasurat 3 actiuni vizand combaterea consumului de alcool, sanctionarea opririlor si stationarilor neregulamentare cat si disciplinarea pietonilor,  biciclistilor si motoscuteristilor. Astfel au fost aplicate 369 sanctiuni contraventionale in valoare de 22.960 lei, s-au aplicat 239 puncte penalizare, au fost retinute 12 permise si 4 certificate de inmatriculare.   La data de 3 decembrie pe DN 25 pe raza comunei Ivesti, datorita neadaptarii vitezei de deplasare si efectuarii unor manevre de depasire in conditii neregulamentare, Jenica T. de 42 ani din Vaslui in timp ce conducea Dacia Logan cu nr. VS 35 ACC a intrat pe sens opus de mers si nemaiputandu-se redresa a intrat in coleziune cu autoturismul cu nr. GL 94 CDC, condus de Gheorghe C. de 31 ani din Tecuci. In urma impactului conducatorul auto nevinovat a suferit traumatism cranio-cerebral  si contuzie la nivelul piciorului drept, fiind necesara transportarea la Spitalul Judetean Galati. In cauza politistii rutieri efectueaza cercetari pentru tragerea la raspundere a soferului vinovat in conformitate cu art.184, al.2 si 4 din Codul Penal.
La data de 4 decembrie agentii rutieri au identificat in trafic pe Eugen Catalin O. de 34 ani din Tecuci care conducea Opelul Astra cu nr. provizoriu GL 045656 pe strada 1 Decembrie 1918 avand o concentratie alcoolica de 0,11mg/l alcool pur in aerul expirat. Deasemeni la aceeasi data a fost identificat matcasul Florentin F. de 25 ani care conducea  Dacia GL 20 GSI pe raza localitatii Matca avand o concentratie alcoolica de 0,68mg/l alcool pur in aerul expirat. In primul caz conducatorul auto a fost sanctionat cu 540 lei si retinerea permisului pe 90 zile, iar in cel de-al doilea caz conducatorului auto i s-au recoltat probe biologice de sange si i s-a intocmit dosar de cercetare penala, in cazul in care rezultatul alcoolemiei depaseste 0,8gr/l alcool pur in sange si permisul de conducere i-a fost retinut in vederea anularii in cazul pronuntarii unei hotarari judecatoresti.
La data de 5 decembrie a fost depistat Gheorghe I. de 27 ani din Brahasesti, sat Toflea care conducea Fordul Fiesta cu nr. provizoriu AR 089641 pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci fara sa posede permis de conducere. I s-a intocmit dosar de cercetare penala conform art.86, al.1 din OUG195/2002r riscand o pedeapsa cu inchisoare intre 1-5 ani. Seful Politiei Rutiere recomanda conducatorilor de vehicule ca sa tina seama de avertizarile meteorologice din ultima perioada de timp si sa circule cu viteza redusa, atentie sporita invederea evitarii situatiilor din care pot rezulta evenimente cu victime sau cu pagube materiale.
„In cazul prezentei ghetii sau a zapezii pe partea carosabila conducatorii de vehicule trebuie sa adope viteza de deplasare astfel incat sa mentina sub control directia de deplasare si sa poata opri in timp oportun atunci cand este cazul. O atentie deosebita trebuie manifestata in zona trecerilor de pietoni, ori in momentul in care observa la marginea drumului pietoni care asteapta sa traverseze ori care se deplaseaza pe partea carosabila. Autovehiculele trebuie sa fie echipate cu pneuri pentru iarna, lanturi antiderapante pentru a fi montate in caz de nevoie cat si o lopata si sac cu nisip, in special cand se cunoaste ca traseul de urmat are urcusuri sau pante, unde deseori apare poleiul sau gheata” a precizat cms. sef Ionel Cîlici.

NP – colaborator tecuci.eu