Web
Analytics
TECUCI

96.360 lei fără TVA, redevenţa pentru apa potabila


  Seviciul de apă tecucean a fost delegat gestiunii serviciului cu apă şi canalizare Galaţi de ceva vreme. Alte localităţi din judeţ s-au alăturat acestei Asociaţii de dezvoltare intercomunitară, denumit acum ” Serviciul Regional Apă Galaţi”. Între timp nu s-a văzut nicio îmbunătăţire, calitatea apei e aceeaşi iar tarifele au crescut vertiginos, şi vor mai creşte şi în următorii ani. A fost bătută în cuie deja majorarea simţitoare  şi în 2012 şi în 2013. Primarului tecucean i s-a adus la cunoştinţă faptul că această  calitate a apei se lasă aşteptată, iar tarifele aplicate sărăcesc buzuarele cetăţenilor. „Noi nu aveam cum să investim în Apă Canal , trebuiau fonduri europene, trebuia să intrăm în această Asociaţie judeţeană” a explicat edilul Finkelştain. Consilierii Pazvante şi Diaconu au sesizat faptul că punctului de lucru Apă Canal Tecuci li s-au plătit imensele datorii dar ei nu vin măcar cu o informare cu realizările din ultimile luni şi ce planuri de viitor sunt pentru îmbunătăţirea situaţiei.” Apă Canal e doar punct de lucru în Tecuci, şi mie mi se dau infomaţiile cu mare dificultate. O să solicit dl. Torian să ne prezinte ce s-a realizat în ultimele 6 luni” a decis primarului. Cireaşa de pe tort a sosit la fine de septembrie, când Asociaţia judeţeană de Apă  a înştiinţat Primăria Tecuci că trebuie să plătească redevenţa . Astfel, în perioada 1.07.2011- 30.06.2012 operatorul Tecuci va plăti autorităţii delegate pentru patrimoniul concesionat, o redevenţă în sumă de 96.360 lei/ an fără TVA. Redevenţa va fi plătită trimestrial de către operator, în patru tranşe egale, la termenele stabilite.


5 comments

 1. … chiar şi aşa, banii tot de la consumatorii de apă tecuceni (abonaţi ai „APA CANAL” – GALAŢI , respectiv Tecuci) se vor lua pentru a se achita redevenţele către concesionarul bunurilor. Cred că în articol nu e vorba de cine v-a încasa redevenţa ci DE LA CINE se vor lua banii pentru plata redevenţei.

 2. DE VINA SUNT CEI CARE AU DAT SERVICIUL DE APA CANAL LA GALATI.EI ISI FAC TRABA CU BANII TECUCENILOR.NU SE VEDE NICIO SCHIMBARE.PE VIITOR MULTI TECUCENI CARE LOCUIESC LA CASE ISI VOR BATE POMPE DE APA SI NU LE MAI DA BANI LA FRAIERII ASTIA.

 3. Cred că s-a strecurat o neînţelegere în legătură cu această ştire şi văzând comentariile cred că ar trebui făcută o precizare : redevenţa de 96.360 Ron fără TVA, adică aproape un miliard de lei vechi, va fi plătită de către Asociaţia interjudeţeană apă-canal către Primăria Tecuci pentru bunurile concesionate de C.L. acestei asociaţii şi nu C.L. sau tecucenii vor plăti aceşti bani. Pentru a înţelege : Apă-canal foloseşte anumite bunuri ce aparţin Tecuciului pentru care plăteşte o concesiune.
  Simplificat, bugetul local va primi 96.360 lei Ron plus TVA, ca redevenţe, bani ce vor intra în bugetul local la capitolul venituri din închiriere, concesionări şi altele asemenea.

 4. Asta inseamna ca ne costa intre 23 si 26 RON pe fiecare dintre noi, variabila ce tine de numarul maxim si real de persoane ce traiesc in Tecuci. Adica, la o familie de 2 persoane se aduna 52 RON, la una de 3 persoane 78 RON, la un da 4 persoane 104 RON redevente… si tot asa…asta dupa ce insasi factura la apa e uneori egala cu suma facturilor de la lumina si gaz pe periada de vara si, intelegand clar ca bugetul local inseamna tot banii nostri si nu cine stie ce formulari imprsonala care sa inchipue statul sau primaria si treburile lor…Nu credeti?

 5. Redeventa…Suma de bani platita periodic de catre persoane care au concesionat anumite bunuri (mine, terenuri, ape etc.) ori au contractat licente prin know-how…. În practică know-how-ul poate consta în informatii concrete despre procedeele de combinare a unor substante si materiale pentru obtinerea unui produs finit…sau, spunem noi, combinare, persoane, profit… si paguba-n Tecuci si apa lor!

  Da’ chiar 1 miliard…pe apa sambetei…ce dracu !
  Iata si o imagine care vorbeste:
  http://www.caon.ro/de-luni-ne-va-arde-si-apa/938007

Comments are closed.