Web
Analytics
TECUCI

“Ucenici la portile credintei” la Clubul Copiilor Tecuci


Elevi la concursul de picturaDin initiativa Bisericii Ortodoxe sa organizat un concurs cu elevii ce picteaza icoane la Duminica Ortodoxiei la concursul de icoane. Acasta se desfasoara cu titlul elocvent : “Ucenici la portile credintei” gazduit in Tecuci de Clubul Copiilor care este in parteneriat cu Protoeria Tecuci si Parohia Liesti. La Liesti avem un club al copiilor, unde avem 6 copii pictori care picteaza atat icoane bizantine cat si picturi normale: schite, desene s.a.m.d. Au pictat atat pe lemn cat si pe materiale neconvenitionale: pe oale de lut, pe pietre, pe farfurii si alte lucruri asemanatoare.  Participam de asemenea cu cei care picteaza icoane la Duminica Ortodoxiei la concursul de icoane. Avem premii nationale la icoane, premii la diverse concursuri.Grupul acesta face parte, cum am mai spus, din programul “Hristos Impartasit copiilor” care este un program al Bisericii Ortodoxe, special pentru copii si tineri, care fac diverse activitati: pe langa pictura, dansuri si cantece, mai avem un club de sah. Pentru copii este o bucurie mare sa mearga la manastiri, sa participe la slujbe si sa merga la concursuri. Urmatorul eveniment este la Hramul Manastirii Cudalbi, pe 8 Septembrie, dupa care spre sfarsitul lunii septembrie, incepem repetitiile pentru colinde. Deoarece dorim ca programul de colinde sa fie foarte frumos cantat, avem nevoie de cel putin 2 luni, pentru pregatiri. Doua scurte videoclipuri puteti vedea AICI si AICI.

Concursul de pictura icoane Clubul elevilor concursul de pictura

——————————————————————————————–

Printre altele parintele Gabor Titi ne-a mai adaugat: In comuna Liesti din programul “Hristos Impartasit copiilor” s-a format un grup vocal, alcatuit din copii de la clasele 1 pana la clasele a 8-a. Imbracati in costume populare, ei au invatat foarte multe cantece religioase, patriotice, populare si usoare. Grupul acesta de copii, poarta numele de “Cununita Satului din Liesti” si este sub carmuirea Bisericii, condus ca profesor de muzica de cantaretul bisericii licentiat in muzica, Gheorghita Ignat si de domnul profesor pensionar Titel Dumitriu. Repetitiile se fac saptamanal, in fiecare duminica in timpul anului scolar, iar acum in fiecare marti si vineri. Se repeta tot timpul, indiferent daca participam sau nu la vreun eveniment. Ca participare, copiii au fost anul acesta la festivalul national “Dobroge – Mandra gradina” de la Eforie Sud, in judetul Constanta, unde cei doi solisti au ocupat locul al 3-lea si mentiune. Grupul a primit o diploma speciala, de onoare, pentru felul cum au dansat. Au fost 16 dansatori, formand 8 perechi, care au dansat mai multe suite de dansuri din zona sudului Moldovei si au primit acest premiu si o placheta din inox cu datele festivalului si ne bucuram de rezultatele obtinute.
Grupul vocal a mers la toate hramurile din manastiri din judetul Galati: Vladimiresti, Carlomanesti, Buciumeni si urmeaza Manastirera Cudalbi.
A relatat: Preot Titi Gabor – Liesti