Web
Analytics
TECUCI

Societatea civilă a depus un proiect de lege pentru mass-media


Proiect de lege pentru presaDe Ziua Presei Libere, societatea civilă a depus la Parlament un proiect de lege pentru mass-media. 12 organizaţii neguvernamentale au depus la Parlament marţi, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, un proiect de act normativ pentru reglementarea profesiei de jurnalist, al cărui prim articol este “În România, presa este liberă. Orice formă de cenzură este intrezisă”.  Proiectul depus de societatea civilă în Parlament mai prevede că “asociațiile profesionale pot adopta norme de autoreglementare privind practica jurnalistică sau practicile profesionale” și că “fiecare instituție media poate adera la aceste reglementări sau își poate adopta norme specifice de autoreglementare”. Proiectul de lege, potrivit iniţiatorilor săi, vine ca răspuns la solicitarea Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României, adresată organizațiilor profesionale din media, de a prezenta propuneri de reglementare a profesiei de jurnalist până la 3 mai 2011.
Propunerea legislativă a societăţii civile a fost înaintată președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, și președintelui Comisiei pentru drepturile omului, minorițăți și culte din Senat, Gyorgy Frunda. Proiectul va fi prezentat, tot marţi, și președintelui Senatului, Mircea Geoană.
Proiectul de lege este susținut de ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI); Asociația Patronală a Editorilor Locali din România (APEL), Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC), Asociația Jurnaliștilor din România (AJR), Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind, Societatea Jurnaliștilor „Dunărea de Jos”, Galați, Brăila și Tulcea, Federația Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune, Uniunea Jurnaliștior Maghiari din România (MURE), Asociația Editorilor de Presă OnLine și Convenția Organizațiilor de Media.

Sursa articol si foto:  NewsIn.ro


One comment

  1. Abureală cât cuprinde.Uite aşa mai pierde lumea timpul, cu prostii pentru copii.Presă liberă?!?!?Aici mă tăvălesc pe jos de râs.Numai o vită care nu ştie sistemul de organizare a unei redacţii, fie ea de ziar, radio sau televiziune, poate crede că reporterii din mass-media, pot scrie şi vorbi, ce vor ei, cum vrea muşchiul lor!Nu există redactor şef, nu există producător în radio şi tv şi colac peste pupăză, nu există patron.Cât de spălat pe creier să fii, ca să scrii despre aşa ceva.Libertatea mass-media!!! Ha, ha, ha, ha!!! Uitaţi-vă în oglindă să vă vedeţi tabla pusă la ureche!Şi nu mai învăţaţi şi tânăra generaţie să facă muuu, ca voi!

Comments are closed.