Web
Analytics
TECUCI

Sedinta Consiliului local Tecuci – 28.ian.2010


Consiliul Local TecuciPresedintele de sedinta, domnul consilier Diaconu, a inceput prin a constata legalitatea cvorumului prin prezenta a 16 din cei 19 consilieri, cu 3 absente motivate. S-a trecut apoi la supunerea la vot a proceselor verbale ale sedintei ordinare din 24 dec. 2009 dar si a celei extraordinare din 12.01.2010 – sedinta ce a avut ca ordine de zi Proiectul de hotarare referitor la manifestarea dreptului de preemtiune la cumpararea imobilului din Tecuci str. 1 Decembrie 1918 nr. 64 (actualmente Camera de Comert si Industrie), in final ambele procese verbale fiind aprobate in unanimitate.  A urmat apoi aprobarea ordinii de zi dupa care s-a trecut la discutarea proiectelor punct cu punct. Primele cinci puncte au trecut fara nici o obiectie. Ajungand la punctul sase – respectiv „Proiectul de hotarare privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare a Muzeului Mixt” s-a facut propuneri pentru Consiliul de Administratie numindu-se consilierii Tiron Viorica, Paraschiv Elena, prof. Chivu si Pazvante Danaila Vasile iar pentru Consiliul Stiintific al Muzeului numindu-se profesoara Campeanu Adina, Popa Monica, Parascan Doru si Cristina Coman – toti profesori de istorie. Domnul consilier Chivu solicita unele lamuriri legate de regulament, lucruri rezolvate pe loc de directorul muzeului, prof. Paul Ciobotaru. Trecandu-se la discutii, domnul consilier Pazvante ridica problema blocurilor de la Gara de Sud care nu sunt constituite in Asociatii de proprietari, aici constantandu-se unele neconcordante intre persoanele declarate a locui in aceste blocuri si situatia reala de pe teren. Tot probleme legate de asociatiile de locatari a ridicat si consilierul Papuc Petre. A fost apoi prezentat Consiliului un memoriu din partea Fundatiei Tommasino – gradinita particulara din Tecuci, aceasta solicitand un numar de 15 burse, solicitare care nu a intrunit adeziunile consilierilor motivanndu-se lipsa de fonduri, la ora actuala existand in proiecte un numar de 15 sali de clasa spre a fi reabilitate.

Consilierul local Papuc Petre reia problema tir-urilor si a masinilor de mare tonaj care traverseaza orasul nostru ele mai si stationand pe raza Tecuciului mai ales in zona Peco Lukoil. Aceasta trecere a masinilor mari prin Tecuci, mai ales pentru locuitorii strazilor Tudor Pamfile si Transilvaniei, a devenit un adevarat cosmar prin zgomotele si mai ales trepidatiile ce le produc. In acest sens, primarul municipiului, ing. Eduard Finkelstain subliniaza faptul ca in prezent se lucreaza la un proiect care va reglementa circulatja in municipiul Tecuci, proiect care spera sa fie aplicat in jurul datei de 15 februarie 2010.

In finalul lucrarilor, pentru sedinta lunii februarie a fost desemnata presedinta de sedinta consiliera State Gina.

Din activitatea desfasurata de Politia municipiului Tecuci in anul 2009, am remarcat o crestere a infractiunilor constate in flagrant in asa fel in care in anul 2008 au fost inregistrate un numar de 260 infractiuni, in anul 2009 ele au crescut la 369. Totusi, se remarca si o scadere a infractiunilor stradale, a faptelor de talharie stradala si mai ales scaderea furturilor auto.

Un rol determinant l-a avut in anul 2009 activitatea preventiva, concretizata prin executarea a 474 activitati, au fost depistati 595 de cersetori dar si alti 672 din alte localitati care nu isi pot justifica prezenta lor in Tecuci. In acest an (2009), s-a participat la 144 de sedinte la Asociatiile de proprietari, au fost verificate antiefractie un numar de 497 societati comerciaie. Au fost primite 1425 apeluri — 112 din care 1257 au fost confirmate iar 190 dintre ele au imbracat un caracter penal.

Activitatea pe linie rutiera nu si-a atins scopul crescand numarul total de evenimente cu patru fata de anul 2008, cu sapte mai mult la evenimentele grave crescand in acelasi timp si numarul ranitilor grav cu sase persoane.

Aceste cresteri inregistrate in dinamica evenimentelor rutiere, sunt in totala contradictie cu indicatorii realizati la nivelul structurii de politie rutiera unde s-au inregistrat cresteri la cei mai importanti indicatori de evaluare a activitatii. Acest lucru si mai ales acest aspect remarcat, face necesar o reorientare a activitatii pe principalele cauze ale producerii evenimentelor rutiere.

Din raportul pe anul 2009 al Bibliotecii Municipale „Stefan Petica” am remarcat faptul ca aceasta unitate a fost admisa in Programul Biblionet si datorita Bibliotecii Judetene „V.A. Urechia”, a fost printre primele biblioteci din tara care au beneficiat de acest program.

La sfarsitul anului 2009, Biblioteca avea in evidentele sale peste o suta treizeci de mii de volume din care peste o mie cinci sute s-au adaugat numai in anul 2009. S-au organizat aici 32 de manifestari culturale distincte si un numar de 17 expozitii diverse inregistrandu-se un numar de aproape trei mii de participanti, in marea lor majoritate intelectuali, elevi sau chiar studenti. Biblioteca a inregistrat la sfarsitul anului 2009 aproape sase mii de cititori activi si au fost difuzate adroape 160.000 de documente, din care 45.000 au fost consultate in salile proprii de lectura.

La sfarsitul lunii decembrie, Biblioteca a primit in cadrul Programului Biblionet zece calculatoare dotate cu casti, camere web, surse, imprimante, scanere si softul corespunzator inclusiv licente MS Office, totul in valoare de aproape 13.000 de dolari.

Din obiectivele anului 2010 am remarcat:

– atragerea la lectura a unui cat mai mare de cititori ;

– incheierea de parteneriate cu scoli si gradinite din Tecuci dar si din imprejurimi ;

– achizitionarea in mod ritmic de carte;

– repararea peretelui de sud al clidirii;

– accesarea de fonduri, prin Proiecte a Uniunii Europene pentru refacerea fatadei unitatii, avand in vedere ca este clidire de patrimoniu ;

– achizitionarea programului informatizat de biblioteca TINREAD.

Convocarea Consiliului local Tecuci in sedinta ordinara, in data de 28.01.2010, orele 16.00, in sala mare de sedinte a Primariei Tecuci, a avut urmatoarea ordine de zi:

1 Proiect de hotarare privind stabilirea situatiilor si a conditiilor in care poate fi acordat un ajutor de urgenta pentru asigurarea confortului termic necesar pentru perioada de iarna.

2 Proiect de hotarare privind transmiterea in administrarea Serviciului Public Local de Asistenta Sociala, a unui imobil apartinand domeniului public al municipiului.

3 Proiect de hotarare privind transmiterea in administrarea Bibliotecii Municipale „Stefan Petica” Tecuci, a unui imobil apartinand domeniului public al municipiului.

4 Proiect de hotarare privind aprobarea vanzarii unei suprafete de teren aparjinand domeniului public privat al municipiului.

5 Proiect de hotarare privind modificarea si completarea H.C.L. nr. 157/06.11.2009 privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal 2010.

6 Proiect de hotarare privind aprobarea Reguiamentului de organizare si functionare al Muzeului Mixt Tecuci, a infiintarii consiliului de Administratie si al consiliului stiintific al Muzeului Mixt Tecuci.

7 Tntrebari, interpelari, petitii, (adresele Institutiei Prefectului privind revocarea H.C.L. nr. 155/29.10.2009, H.C.L. nr. 149/ 29.10.2009, H.C.L. nr. 150/29.10.2009 si H.C.L. nr. 163/26.11.2009).

Sursa: Ziarul Observator – lancu AIZIC