Web
Analytics
TECUCI

Spitalul de Neurochirurgie este bun de plată


foto: evenimentul.ro

Spitalul de Neurochirurgie este bun de plată în cazul dr. Adrian Ciornei, după ce Tribunalul Iaşi a decis plata de daune în valoare de 20.000 de lei familiei Boghiu, rudele lui Dănuţ Boghiu, primarul localităţii Nicoreşti, din judeţul Galaţi, care a decedat în februarie 2006 după ce a fost tratat în această unitate. După aproape trei ani de proces, Tribunalul a decis că daunele în valoare de 20.000 de lei trebuie plătite familiei Boghiu de dr. Adrian Ciornei în solidar cu Spitalul de Neurochirurgie. Conducerea unităţii a fost luată prin surprindere de această decizie. „Nu ştiu nimic de această hotărâre, urmează să vorbesc cu avocatul care se ocupă de acest proces. Cu siguranţă vom face recurs şi vom folosi toate mijlocele legale, pentru că spitalul nu are bani să plătească fie şi numai o parte din daune”, ne-a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.
În luna februarie, Spitalul de Neurochirurgie fusese obligat de instanţă să-i plătească şi medicului Ciornei – care în urmă cu cinci ani şi-a pierdut dreptul de liberă practică şi a fost exclus din tagma medicală după ce a fost găsit vinovat de moartea lui Dănuţ Boghiu – suma de 153.631 de lei, reprezentând toate drepturile salariale din această perioadă, plus contribuţii similare în sumă de 147.936 lei. Atunci, dr. Adrian Ciornei câştigase procesul prin care Colegiul Medicilor din România (CMR) a fost obligat să-i emită din nou drept de liberă practică, iar Spitalul de Neurochirurgie să-l reangajeze pe funcţia deţinută înainte de a fi concediat şi să-i plătească toate drepturile salariale pe care le-ar fi avut în perioada în care a fost suspendat …citeste intreg articolul


One comment

  1. Nu sunt eu in masura sa pun la indoiala hotararea unei instante de judecata, dar ce ma deranjeaza cel mai mult este punctul de vedere al managerului Spitalului de Neurochirurgie, respectiv dr. Lucian Eva. Mai bine lasa treaba asta in grija unui purtator de cuvant, sau a avocatului.
    Sa spui tu ca :”Cu siguranta vom face recurs…proces ce ne va permite sa mai tragem putin de timp…” si “…vom folosi toate mijloacele legale, pentru ca spitalul oricum nu are bani sa plateasca fie si numai o parte din daune.”—-deja este prea mult. Este clar ca isi recunosc vina, dar “lupta” se duce numai la nivel de finante. Trag de timp pana cand? Pana ajung la o instanta “favorabila” intereselor Spitalului? Ce sa se inteleaga? Si din cate se observa, desi dr. Ciornei a castigat un proces si i s-a permis iarasi practicarea meseriei si ar avea dreptul sa mai primesca si c/v salariilor pe care ar fi trebuit sa le primeasca in perioada suspendarii, totusi este obligat sa plateasca in solidar cu Spitalul acele daune catre familia fostului pacient.
    Deci, simplificand, Spitalul “trage de timp” intr-un proces cu dr. Ciornei si “va trage de acelasi timp” in procesul cu familia indurerata?
    In alte tari, unde sunt alte legi si alte instante, malpraxis-ul se rezolva altfel si-ntr-un timp foarte scurt.

Comments are closed.