Web
Analytics
TECUCI

Mă uit la nunta lui Borcea


   Când dădeam cu ochii de Ceauşescu la televizor hârâindu-ne că ne e bine, că suntem fericiţi în cea mai bună dintre Româniile posibile, iar dacă nu suntem, să-l ascultăm pe el în fiecare zi şi vom fi, mă cuprindea o ură rece, ucigaşă, l-aş fi omorât cu mâna mea, fără să-mi pese că mor şi eu.  Acum văd la televizor nunta penală a lui Borcea, transmisă ore-n şir din elicopter. Mesajul e acelaşi: în ţara asta, fac ce vreau, cât şi cum vreau şi n-aveţi ce să-mi faceţi. Sunteţi săraci, hăituiţi de mizerie şi boală – uitaţi-vă la paranghelia mea colosală şi simţiţi-vă bine.  Parcă aş simţi şi eu ceva, legat de ceară şi cristoşi. De ce nu schimbi canalul, o să-mi spuneţi. Păi, pentru că “evenimentul” rămâne pe televiziunile, cică, “de ştiri”, Realitatea şi Antena 3, nu pot să-l şterg eu cu telecomanda, aşa cum l-aş fi omorât pe Ceauşescu. Şi-apoi, după cum am aflat în cei 20 şi ceva de ani de libertate, erau mult mai mulţi români fericiţi sub Ceauşescu decât credeam eu ca un bou. Aşa or fi şi acum destui cei care privesc cu admiraţie înduioşată la sfânta taină a căsătoriei ce uneşte pe Borcea cu cealaltă persoană, şi îşi aduc aminte cum a fost la nunţile lor cu dor şi cu dar. Aşa că mă uit şi eu la nunta lui Borcea, întrucât cred că-i o pedeapsă pe care o merit.
PS
S-a încetăţenit ideea că avem doar fii de bani gata care dau cu maşinile lor de sute de mii de euro peste oameni şi nu păţesc nimic. Un dinamovist înfocat mi-a arătat o carte de vizită imperială pe care era trecut cu gotice cât bărzăunele numele Borcea şi, dedesubt, la meserie, stătea scris: TATĂL LUI CRISTI BORCEA.

Editorial de Cristian Tudor Popescu

Sursa: Gandul.info


2 comments

  1. Un articol si mai bun pe aceasta tema:
    http://www.ziare.com/cristi-borcea/dinamo/borcirea-societatii-romanesti-1117164 din care, citez:

    „In primul rand, modelul adulterin. Daca dam la o parte sclipiciul, povestea e profund imorala. O Piti cu picioare lungi a pus ochii pe un individ foarte bogat si nu s-a lasat, vreme de 8 ani, pana nu l-a despartit de nevasta si cei doi copii. Tenacitatea ei sulfuroasa a fost insa elogiata, ca a unei autentice Penelope, iar ca recompensa s-a suit in varful unei averi remarcabile si a fost incoronata intr-o ceremonie ostentativa.”

    „In al doilea rand, cine e acest Cristi Borcea? Daca il ascultam, nimic mai mult decat un semi-analfabet, vulgar, grobian, plin de ifose”

  2. Da, cele două televiziuni de ştiri (Antena 3 şi Realitatea) sub pretextul antitezei ( la antenă ecranul era împărţit cu profesorul ce oferea meditaţii on-line, iar la Realitatea nunta contrasta cu un titlu ce anunţa cât de “răbdători” sunt românii!) au făcut, de fapt, mult lobby celebrei, mult-aşteptatei (douăzeci de ani am aşteptat cu sufletul la gură acest eveniment!), fastuoasei nunţi a “celebrului ospătar” câine-dinamovist năşit de oierul europarlamentar stelist, care s-a dovedit foarte “prolific”, botezând şi un copilaş la aceeaşi biserică! În fotbal este ca în politică, sau invers…pe faţă se duşmănesc, unii cu osul puterii în gură, ceilalţi lătrând pe lângă ei, iar după “cortină” se încuscresc, se năşesc unii pe alţii, neţinând cont de culoare politică, oricum ei se rotesc la putere din patru în cinci ani!

Comments are closed.