Web
Analytics
TECUCI

9 motive pentru care Google e mai tare ca Dumnezeu


  Toata lumea a auzit de Google. Este cel mai popular motor de cautare din lume, are milioane de ultilizatori zilnic. La fel, toata lumea a auzit de Dumnezeu. Chiar daca bisericile nu sunt intotdeauna pline de oameni, nimeni nu poate nega faptul ca Dumnezeu are milioane de adepti in lumea crestina.  “Google este Dumnezeu?”, intreaba The Church of Google, care inainteaza noua motive pentru care motorul de cautare l-a surclasat pe Dumnezeu. Google e atotstiutor   Google este entitatea care cunoaste absolut tot si care poate fi verificata in mod stiintific. Google a indexat peste 9,5 miliarde de pagini web, mai mult decat orice motor de cautare din zilele noastre. Nu numai ca este cea mai apropiata entitate de atotstiinta, dar Google poate sa sorteze din multitudinea informatiilor folosindu-se de PageRank, un algoritm de analiza a hiperlegaturilor din Internet, organizand astfel datele pentru a deveni accesibile utilizatorilor.
Google e omniprezent
“Google este peste tot in orice moment”, explica sursa citata. Motorul de cautare creat de corporatia americana multinationala poate fi gasit oriunde pe glob, in acelasi timp.
Miliardele de site-uri indexate sunt originare din toate colturile planetei. Odata extinderea retelei Wi-Fi, Google poate fi accesat din orice loc de pe Glob, fiind astfel o entitate omniprezenta.
Google raspunde la rugaminti
Utilizatorul poate gasi raspunsuri prin simpla introducere a rugamintii sau a intrebarii care il macina in motorul de cautare. Internautul poate afla rapid informatii despre tratamente alternative pentru cancer, despre cum isi poate imbunatati starea de sanatate, despre descoperiri medicale uluitoare sau despre orice altceva care implica o solicitare sau un strigat de ajutor transpus in lumea virtuala. “Intreaba Google si el iti va arata calea, dar asta e tot ce poate face, caci ulterior depinde doar de tine cum te ajuti singur”, scrie “The Church of Google”.
Google este nemuritor
Motorul de cautare are un potential nemuritor, algoritmii sai fiind raspanditi pe sute de servere. Daca unul intampina o problema si nu mai functioneaza, altul ii va lua locul. Astfel, Google poate trai, in teorie cel putin, o vesnicie.
Google nu are limite
Google este infinit. In teorie, Internetul se poate dezvolta fara incetare, iar motorul de cautare va indexa la infinit aceasta crestere.
Google nu uita
Motorul de cautare isi aminteste tot. Google creeaza o copie temporara (cache) a oricarei pagini web, pe care o salveaza pe serverele sale masive. De fapt, prin “uploadarea” preferintelor, opiniilor si gandurilor sale pe Internet, utilizatorul va trai in cache-ul Google, chiar si dupa ce moare in viata reala, intr-un fel de “Viata de apoi a Google”.
Google este plin de bunavointa
Google nu face rau. Unul dupa principiile dupa care se guverneaza Google Inc. este ca organizatia poate genera profit fara sa aduca vreun prejudiciu.
Google este mai cautat decat Dumnezeu
Potrivit Google trends, cuvantul “Google” este mai cautat pe Internet decat “Dumnezeu”, “Iisus”, “Allah”, “Buddha”, “Crestinism”, “Islam” sau “Iudaism”, toate adunate la un loc.

Sursa: Ziare.com
Autor: Madalina Mitan