Web
Analytics
TECUCI

Peste 100 de ani de temniţă pentru violatorii de la Gohor


  Pedepse cutremurătoare în cazul violului de la Gohor. Toţi cei zece inculpaţi s-au ales cu ani buni de închisoare: 15 ani, 14 ani, 12 ani, nouă ani şi patru ani cu suspendare, acestea sunt perioadele de şedere a celor nouă după gratii, ultimul dintre ei având o libertate restricţionată. De asemenea, cei zece trebuie să achite victimei daune morale în cuantum de 20.000 de lei. Tribunalul este prima instanţă care a dat aceste pedepse, inculpaţii putându-le ataca la Curtea de Apel. Ea singură, ei zece  Reamintim că anul acesta, în martie, presa a vuit de modalitatea bestială în care se consumase un viol. O fată, în etate de 14 ani, a fost sechestrată de zece persoane, printre care şi o fată, violată şi supusă unor umilinţe greu de imaginat. Nouă dintre tineri au fost arestaţi, iar cel de-al zecelea a fost cercetat şi judecat în stare de libertate. De altfel, acesta din urmă este şi cel care s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare. Facem precizarea că magistratul a dat câte o pedeapsă pentru fiecare dintre acuzaţiile care planau asupra inculpaţiilor, în condiţiile în care lor li s-a reproşat nu doar violul ci şi lipsirea de libertate şi tentativa la viol.
Apoi a urmat contopirea pedepselor, iar acolo unde a fost cazul le-a sporit în funcţie de gravitatea faptelor. Au fost şi situaţii în care tinerii aveau din alte fapte pedepse cu suspendare, iar acum sunt obligaţi să le execute şi pe acestea.
Ani grei de puşcărie
Iată pedepsele aşa cum au fost date de Tribunal. Ştefan Andrei Zănoagă – 15 ani de puşcărie, fata (Z. G. A.), care este minoră, a primit 10 ani de detenţie, Cristian Noni Titire – 14 ani de închisoare, Adrian Lupu – 14 ani, Gheorghe Benedic – 9 ani de stat după gratii, Daniel Penghiş – 12 ani, Alexandru Sîrghie – 12 ani, Gheorghe Crânganu – 9 ani, George Cătălin Ciobotaru – 9 ani şi 6 luni, CMC, minor şi singurul judecat în stare de libertate, a primit 4 ani cu suspendare, având un termen de încercare de 5 ani, adică perioada în care nu trebuie să mai comită o altă faptă penală, iar dacă o va face, va merge la puşcărie.
Precizăm că decizia nu este definitivă şi că, în timpul procesului, mai exact în şedinţele care au fost publice, s-a vorbit despre faptul că victima ar avea un dosar de prostituţie. Se pare că în ochii magistratului acest lucru a fost mai puţin important, atâta vreme cât fata le-a cerut celor implicaţi să se oprească.

Sursa: viata-libera.ro
Autor: Maria Fabian


4 comments

  1. In titlu scrie “Peste 100 de ani…” Nu vad sutele de ani! Judecatorul trebuia sa le dea de la 20 de ani in sus,ca si aplicarea castrajului,cea mai tare idee mi se pare! Si sincer as pune o tipa sa faca asta,si nu medic chirurg sau ceva…o tipa sa le bage cutitul in organele de reproducere! Cat as rade:X

  2. Mi-e rusine ca traiesc in tara asta!Numai pe mana justitiei romane sa nu ajungi!Este strigator la cer ce pedepse a putut sa imparta cu darnicie aceasta d-na judecator. Pt ce sa stea in inchisoare atatia ani toti acesti oameni? Pt o prostituata care a recunoscut ca a mers de buna voie? De ce nu s-a tinut cont de declaratia ei? Multe intrebari si prea putine raspunsuri.

    1. din ce am auzit judecatoarea a fost abuzata si de aia …acum cauta sa se razbune pe altii … dar .. Traim in Romania .. si asta ne omoara cu timpul!

Comments are closed.