Web
Analytics
TECUCI

Omul potrivit la locul potrivit


In cele mai multe cazuri atunci cand intr-o localitate cetatenii zonei respective aleg schimbarea primarului, acest lucru se face inevitabil si ne gandim fie la incompetenta fie la nepasarea si indolenta celui care in urma cu patru ani a avut tupeul sa ceara si sa promita lucruri in care nici el nu credea. Sigur ca acestea sunt doar cateva dintre motivele care ii pot determina pe localnici sa aleaga un nou primar, un om loial, competent, o persoana care sa demonstreze prin fapte nu prin vorbe ca pune interesele cetateanului mai presur de interesele persoanele. Exista si cazuri fericite acolo unde odata ales, edilul sef da dovada de maturitate, de pricepere ca localitatea sa infloreasca de la o zi la alta, ceea ce ii determina pe oameni sa il realeaga. Unul dintre aceste exemple pozitive este si primarul Gheorghe Gainaru, primarul comunei Draganesti care este la al cincilea mandat, iar majoritatea oamenilor din comuna au numai cuvinte de lauda despre edilul lor.
Draganesti, o comuna cu adevarat europeana
Comuna Draganesti este situata in partea de N-E a judetului Galati, mai exact la o distanta de 80 km de municipiul Galati, pe DN25. Odata ajuns in Draganesti vezi gospodarii frumoase, in care locuiesc oameni gospodari care stiu sa lucreze pamanturile dar sa si dezvolte o afacere. Am ajuns si la Primaria Draganesti, o constructie cocheta cu 2 etaje si compartimentata pe fiacare serviciu in parte. Aici l-am gasit pe primarul gospodar al satului care desi era ocupat cu problemele comunitatii si-a facut timp si pentru a sta de vorba cu reporterii. Se pare ca Gheorghe Gainaru a fost facut pentru aceasta meserie de primar pentru ca institutia a fost parasita de acesta doar pentru putin timp. S-a retras din administratie pentru o vreme pentru ca asa a considerat domnia sa ca trebuie sa procedeze la timpul acela. Nu a rezistat mult timp sa stea deoparte de problemele comunitatii si a candidat iarasi iar acum este la al cincilea mandat. Oamenii din Draganesti zambesc cand ii intrebi de edil si majoritatea au acelasi raspuns: “Gheorghe Gainaru a fost facut pentru a fi primar” . Toate realizarile din comuna sunt urmare a proiectelor demarate de catre Gheorghe Gainaru. Exista proiect de alimentare cu apa, drumuri comunale ca in palma, santuri dalate, scoli reabilitate, iar in Malul Alb a fost amenajat un parc. De asemenea edilul a facut proiect prin ordonanta 7 pentru constructia a doua poduri. Valoarea totala a proiectului pentru constructia a dpoua poduri peste raul Barlad, este de 40 miliarde lei vechi, si pana la aceasta data s-au primit doar 17 miliarde lei, proiectul are termen de finalizare anul 2011. Mai avem un proiect pentru constructia a doua gradinite de copii in satele Draganesti si Malul Alb. Mai exista un proiect prin Casa Verde pentru constructia unui parc, proiect depus care asteapta finantare. Edilul s-a gandit si la tinerii care vor sa se intoarca in comuna si in acest sens cei care au dorit sa construiasca gospodarii in comuna au primit 108 locuri de case. Exista proiect de canalizare, iar in cursul acestui an au fost finalizate lucrari de constructie la stadionul Tineretului, prin amenajari de tribune si cabine de dus. La aceasta data se lucreaza la asfaltarea unui drum comunal Draganesti-Movileni, proiect derulat prin ordonanta 577.
Primaria Draganesti condusa de o echipa de succes.

Si cum acolo unde lucrurile merg bine este si intelegere se poate spune ca primaria Draganesti este condusa de o echipa de succes. La aceasta data institutia nu are datorii si acest lucru se datoreaza atat primarului cat si contabilului Elena Isac, care de 5 ani de zile de cand lucreaza in aceasta institutie a dat dovada de profesionalism si a stiut sa castige aprecierea colegilor sai. “Multe proiecte le-am realizat cu bani de la bugetul local pentru ca pot spune ca doamna contabil Elena Isac stie sa chibzuiasca fiecare banut” a spus primarul Gheorghe Gainaru. Pe de alta parte contabilul Elena Isac spune ca lucrurile merg bine la Draganesti pentru ca toata lumea isi face treaba cum trebuie. “Agentii nostri fiscali merg saptamanal pe teren pentru a incasa taxele si impozitele si acest lucru ne ajuta pentru ca reusim sa platim atat salariile la timp cat si plata facturile curent” a spus contabilul Elena Isac. Se pare ca atata timp cat primaria Draganesti va fi condusa de o asemenea echipa localitatea va inflori de la o zi la alta.

autor: Mioara Olteanu – Ghidul localitatilor Moldave