Web
Analytics
TECUCI

Olimpică furată de bursa de merit


Simona Diaconu - TecuciUn nou ordin de ministru a fost postat pe site-ul MECTS stabileşte care sunt elevii care au obţinut premii la concursurile şi olimpiadele internaţionale  care beneficiază de un sprijin financiar pentru stimularea performanţei. Intitulat destul de pompos – Bursa „Meritul olimpic” – ajutorul financiar este de numai 310 lei pe lună, cuantumul crescând doar cu 3 lei faţă de cel de anul trecut. Deşi e ceva mai mult decât nimic, „Meritul olimpic” este o recunoaştere destul de săracă a valorilor de pe băncile şcolii. În comparaţie cu stimulentele acordate olimpicilor în alte ţări, bursa aceasta are mai mult o valoare simbolică.Nedreptate sau zgârcenie prostească?
Chiar şi cu un cuantum atât de modest, bursa „Meritul olimpic” a devenit o sarcină prea grea pentru MECTS care a ras pur şi simplu de pe listele de bursieri o elevă din Tecuci – Simona Diaconu, care a câştigat medalia de argint la Balcaniada juniorilor la matematică.
Judeţul nostru a avut anul şcolar trecut patru elevi care s-au întors cu premii de la competiţiile internaţionale, dar pe listă apar numai trei: Mihai Răcoreanu de la CNVA, cu medalie de argint la Olimpiada de Ştiinţe a UE, Gianina Druţă, de la Liceul „Spiru Haret” din Tecuci, cu premiul I la Olimpiada Internaţională de limbă, comunicare şi literatură română şi Narcisa Codreanu, fostă elevă a Şcolii Nr. 17 (actualmente la CNVA) cu premiul al III-la tot la internaţionala de română.
Nici pomeneală, însă, de
Simona Diaconu, cea cu argint la matematică! E adevărat că Simona Diaconu s-a calificat în cel de-al doilea lot la Balcaniada de juniori. Fiind ţară organizatoare, România a avut dreptul să înscrie în concurs două loturi. Dar, la Balcaniadă, Simona Diaconu s-a clasat pe locul 4, înainte de ceilalţi concurenţi care au făcut parte din primul lot.
„Vom face rost de o bursă pentru ea” Sesizată de reporterul „Vieţii libere”, conducerea ISJ a luat imediat legătura cu reprezentanţii MECTS pentru explicaţii… citeste intreg articolul
sursa: viata-libera.ro