Web
Analytics
TECUCI

Ocolul Tecuciului in 884 de saptamani


Observator T  ziar TecuceanMecanismele ocult-inocente ale întîmplării (despre care am scris pentru că s-a întimplat !) făcea ca la 15 iunie 1993 OBSERVATOR T să înceapă A FI ! îşi debuta aventura gazetărească cotidian cu un tiraj de 5000 de exemplare “trase” de 6 ori pe săptămînă !  Proiectul (Observator T-cotidian independent de Tecuci) s-a derulat timp de 43 de ediţii cu entuziasmul unei echipe redacţionale tinere dar mai ales cu sprijinul financiar al Trustului de Presă Prigon şi al domnului Angel Tinjala (suflet mare !), proprietarul acestuia.
Scriu aceste lucruri dintr-o normală datorie de memorie. După, am inceput A FI, săptărnînal. Ca şi azi, 19 martie 2010, cînd ne împlinim a 700-a ediţie.

Ediţie Specială. 17 ani, 884 de săptămîni, 6509 de zile. Sînt martorul ideal al oricărui complet de judecată al acestui dulce-amar de timp. Am fost de la început, îmi place să cred că din A FI am DEVENIT Observator T, cred că îmi pot permite ‘aroganţa’ de a spune ca am tecucenit profesia liberală de gazetar, că am fost la la ‘izvoarele’ presei independente din proximitatea geografică a acestui loc, că am îmbătrînit ca linotipul şi ‘zincurile’ pîna la offset, camera digitală şi internet…! Azi, 19 martie 2010, am nostalgia celor 884 de săptămîni trecute, scrise…!
Diseara mă întîlnesc cu prietenii la un sprit. Am ce să le povestesc!
Autor: DAN VIŢĂ  Ziarul “Observator T”  Tecuci