Web
Analytics
TECUCI

Monument… de mâna a doua?


Monument tineri revolutionari Tecuci Eroi ignoraţi, trecut scorojit .
Nu numai că ne uităm eroii, dar o facem şi la modul urât! În plin centrul Tecuciului, monumentul ridicat în memoria a doi tineri căzuţi la revoluţie, Florentin Colibă şi Silviu Toboş, a ajuns în paragină:

cum marmura neagră a construcţiei, destul de simplă de altfel, nu este, se vede, nici măcar marmură autentică, aşa cum ar merita nişte eroi, ci vopsea neagră, aceasta s-a degradat în foarte mare măsură şi o altă mână de vopsea se lasă aşteptată până… monumentul chiar s-ar ruina în întregime!   Sursa: Viata libera   Autor: Victor Cilinca


5 comments

 1. Gabriela are dreptate, doar ca gospodarii urbei mai degraba discuta de demolarea monumentului, decat de reabilitarea sa sau, Doamne fereste!, de ridicarea altui monument.
  Trebuie vazut cine sunt continuatorii PUR (cumva PC-ul?) sau ce au de gand initiatorii care si-au postat ostentativ numele pe monument ( inginerii C. Mircea si I. Garofa).
  Parerea mea este ca monumentul trebuie sa ramana (si ca simbolistica, si ca amplasare), dar sa i se schimbe aspectul acesta de pereti de baie comunala. Dar crucea, placile frontale si fotografiile pot ramane si chiar trebuie.
  Noi nu reusim sa-l ridicam nici pe Marele Stefan pe soclu, dar sa facem alt monument pentru eroii din decembrie 1989 …

 2. Cine a trăit în vest ştie relaţiile interumane dintre oameni.Adică nu exişti pentru vecin şi nu fac socializări.Nu e ca în România să baţi la uşa vecinului să-i ceri o cheie sau altceva.Acesta este un fapt.Dar fiinţa umană este făcută să socializeze.Aşa că atunci când apare o oportunitate de a participa undeva la o acţiune, împreună cu alţi semeni de ai tăi, logic că vor fi participanţi.În România, oamenii socializează şi munca voluntară s-a implementat ca muncă forţată de sistemul comunist.Aşa că în prezent, românii când aud de muncă voluntară, imediat în mintea lor apare asocierea, muncă forţată-comunism.Iar tânăra generaţie de acum, are părinţi care au trăit în comunism.Poate copii copiilor de acum, să înţeleagă ce înseamnă munca voluntară, adică muncă pentru comunitatea în care trăieşte, şi de ale cărei foloase se bucură şi el.

 3. TREBUIE RECONFIGURAT ACEST MONUMENT DACA ARE APROBARE SA FIE IN ACEL LOC.

 4. Scumpa mea Gabriela, la Tecuci sunt multi gospodari. Acesti gospodari sunt obisnuiti sa-si bage in buzunar nicidecum sa scoata. Imi pare rau ca nu am o pensie mai mare ca ma apucam eu sa refac monumentul eroilor nostri, dar nu se stie… Daca fac mici economii o sa reusesc sa fac ceva pentru cei doi revolutionari tecuceni. Incerc, nu promit.

 5. In strainatate, voluntariatul este o metoda foarte simpla de a pune in aplicare anumite idei si de a ajuta cauze, cand nu ai bani. Cand si in Romania, inca departe de a aplica la scara nationala beneficiile voluntariatului, va fi inteles rolul voluntarului, cred ca multe lucruri bune se vor intampla. Cum este simpla punere in lumina a acestui monument, care, la urma urmei, are nevoie doar de o mana de gospodar!

Comments are closed.