Web
Analytics
TECUCI

Legea călcată în picioare la Tecuci! Primarul Tuchel si gazele de sist.


  Se pare că la Tecuci legea nu valorează 2 bani, iar democratia este doar o formulă în care nu crede nimeni. Oricum, primarul liberal Gherhard Tuchel se comportă la Tecuci ca pe propria sa mosie. Două cereri de avizare a unei manifestatii de protest împotriva intentiilor declarate ale guvernului Ponta de a aproba exploatarea gazelor de sist în podisul Moldovei au fost respinse de Primăria Tecuci sub pretextul lipsit de suport al “lipsei mijloacelor tehnice necesare asigurării desfăsurării în conditii de sigurantă a adunării”.
Ce mijloace tehnice ar necesita în viziunea autoritătilor tecucene o simplă adunare publică de maximum 50 de persoane, e greu de închipuit. Cert este că la Tecuci avem de a face cu o gravă încălcare a unor drepturi si libertăti elementare garantate de Constitutie. Nici o lege din România nu poate justifica un asemenea abuz, iar cazul va face desigur obiectul unor actiuni în justitie, asa cum au declarat deja reprezentantii Partidului “Totul pentru tară” si ai Fundatiei “Ion Gavrilă Ogoranu”. Acestia vor sesiza autoritătile superioare competente, cerând sanctionarea acelor oficiali locali care obstructionează într-un mod primitiv, totalitar, dreptul la întruniri publice asa cum este el garantat de lege.
La 29.01.2013, Partidul “Totul pentru tară” a depus la primăria din Tecuci o cerere de autorizare a unei manifestatii împotriva intentiei guvernantilor de a permite deschiderea exploatării gazelor de sist în Moldova, o tehnologie controversată, despre care specialistii afirmă că ar fi în măsură să prejudicieze major mediul înconjurător si sănătatea oamenilor. Prin adresa nr. 257/1.02.2013, primarul Tecuciului “interzice desfăsurarea adunării publice organizată de Partidul “Totul pentru Tară” din ziua de 22.02.2013″, pe motivul lipsei “mijloacelor tehnice necesare asigurării desfăsurării în conditii de sigurantă a adunării”. La discutiile avute la primărie pe tema acestei adunări, politistii si jandarmii au spus reprezentantilor TPT că nu dispun de mijloace tehnice, desi nationalistii nu ceruseră în adresa lor absolut nici o dotare tehnică.
O altă organizatie, de această dată civică, a făcut la rândul său o încercare de a obtine avizul legal pentru o manifestatie publică în aceeasi zi si la aceeasi oră, dar prin decizia nr. 267/20.02.2013, primarul tuchel interzice din nou manifestarea sub acelasi motiv. Cu mentiunea că, de această dată reprezentantii fortelor de ordine declaraseră că acum dispun de mijloacele tehnice invocate prima oară.
Reprezentantii Fundatiei Ogoranu au calificat ca ridicolă o adresă eliberată de primăria Tecuci concomitent cu al doilea refuz, document în care face cunoscut că până la această dată nu au înregistrat nici o solicitare pentru avizarea începerii exploatării gazelor de sist, asigurând societatea civilă că va sprijini întotdeauna protejarea mediului, a vietii si sigurantei cetătenilor. Mai exact, primarul afirmă că nu e cazul ca ong-urile să protesteze public, deoarece el oricum sustine sănătatea mediului si a oamenilor…
Exact! Si în urmă cu un an, în timpul protestelor stradale, PSD si PNL se declarau împotriva exploatării gazelor de sist, dar odată ajunsi la guvernare acestia au uitat de nocivitatea tehnologiile Chevron si, încet-încet au devenit sustinători oficiali ai deschiderii exploatărilor.
Dacă ar fi să ne bazăm pe sinceritatea si buna credintă a politicienilor din România, am fi condamnati la moarte sigură si rapidă, domnule Gherhard Tuchel! Vă multumim, dar nu avem nevoie de declaratii politice si asigurări oficiale. Protestul era îndreptat împotriva declaratelor intentii ale guvernului Ponta de a aproba deschiderea exploatărilor prin fractionare hidraulică. Si nimeni, sub nici o formă, nu ne poate lua acest drept pe care l-am câstigat în decembrie 1989 cu pretul a mult sânge nevinovat.
Reprezentatii TPT si cei ai Fundatiei Ogoranu au declarat deja că vor actiona în justitie deciziile abuzive ale primarului PNL Tuchel si vor face demersurile legale pentru demiterea din functie a acestuia ca urmare a comportamentului totalitar.

Florin Dobrescu

sursa: buciumul.ro


2 comments

  1. Prima fraza pe care a rostit-o Tuchel,dupa alegeri a fost,AM CASTIGAT TECUCIUL.Deci nu ,Am castigat alegerile, care-mi dau dreptul de a administra,ci ,am castigat Tecuciul.Fac de acum ce vreau.Si intr-adevar face ce vrea, iar noi suntem prostii care-i admitem.O meritam.

  2. Ei, hai ! “lipsa mijloacelor tehnice .. ” Atunci, pe 3 ianuarie a.c., după Revionul “stradal” din 31 decembrie 2012, de ce stăteau abandonate, pur si simplu, căci nu erau ancorate in şi nici la nimic, acele garduri de protectie care se dispun cu prilejul oricaror manifestari publice. Apoi autoritatile publice sunt obligate sa aiba in dotare astfel de garduri de protectie . Daca nu au, se pot inchiria de la alte institutii de protectie a ordinii publice, ca de exemplu Jandarmeria. Si daca ne amintim, noi tecucenii (caci altii, observam ca nu-si amintesc, probabil pe motivul ca nu sunt tecuceni), au mai fost manifestari publice de genul concerte, adunari publice de lansare a unor candidati etc, care s-au desfasurat in plin centrul orasului. Unde sunt “mijloacele tehnice de protectie” folosite atunci?? Sau atunci da, nu a fost nevoie de ele. Da, da, da… probabil pentru ca erau doar niste biete manifestari pasnice si civilizate … Unde-i adevarul ? Unde-i cinstea ? Unde-s obiectivitatea si impartialitatea?

Comments are closed.