Web
Analytics
TECUCI

Inspecţia Muncii atacă, în sfârşit, angajările piramidale


MLMHerbalife este acuzată de Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Cluj că ar fi angajat fără forme legale peste o mie de persoane.  “Totul a pornit de la nişte declaraţii luate într-un supermarket de la două persoane care desfăşurau activitate de publicitate pentru Herbalife fără a avea întocmite forme legale de muncă. Mergând pe acest fir, am efectuat un control mai complex, în ciuda împotrivirii celor de la firmă, şi am descoperit o adevărată reţea de muncă la negru”, a explicat Emilian Roşca, inspectorul-şef al ITM Cluj, cum a depistat că firma contractase peste o mie de “agenţi de marketing” fără acte în regulă.
Cum s-a ajuns aici? Este vorba de un sistem de angajări piramidale similar cu cel instaurat de decenii bune de Amway şi adoptat fără rezerve de alte companii (de obicei, specializate în comercializarea de produse naturiste sau cosmetice). Despre felul în care funcţionează colaborarea lor cu aşa-numiţii agenţi de marketing.
Chiar dacă este cel mai mare număr de persoane depistate fără forme legale în activitate la un singur angajator de la înfiinţarea ITM Cluj, autorităţile nu pot aplica decât o amendă de 100.000 de lei, maxima prevăzută de lege.Potrivit unui comunicat al Herbalife, “compania îşi rezervă dreptul de a nu face comentarii în acest moment. Herbalife are încredere completă în modelul său de business şi în formele de colaborare practicate. Aceasta este esenţa tuturor modelelor de business din vânzarea directă, aplicate nu numai în România, ci şi în restul Europei şi al lumii, prin care Herbalife a atins vânzări de 10 miliarde de euro şi a oferit venituri pentru mai mult de patru milioane de persoane la nivel mondial”.  mai multe comentarii AICI

sursa: capital.ro


One comment

  1. Declaratie oficiala a Herbalife Ro
    Reprezentantii Herbalife au fost surprinsi sa afle aceste informatii, cu atat mai mult cu cat nu au primit niciun document oficial din partea ITM Cluj referitor la o astfel de decizie, in ciuda suportului pe care compania l-a oferit inspectorilor in ultimele saptamani. Prin urmare, compania isi rezerva dreptul de a nu face comentarii in acest moment.
    Herbalife are incredere completa in modelul sau de business si in formele de colaborare practicate. Herbalife dezvolta un model de business tip Vanzare Directa, in care fiecare persoana poate sa inceapa propria afacere comercializand produse Herbalife si recrutand alte persoane care sa procedeze la fel. Aceste persoane, numite Distribuitori Independenti, activeaza in mod independent,conform legislatiei din Romania. Aceasta este esenta tuturor modelelor de business din Vanzarea Directa, aplicate nu numai in Romania, ci si in restul Europei si al lumii, prin care Herbalife a atins vanzari de 10 miliarde Euro si a oferit venituri pentru mai mult de patru milioane de persoane la nivel mondial.
    Herbalife Ro

Comments are closed.