Web
Analytics
TECUCI

Garda de Mediu Galaţi – Ploaie de amenzi


Rampa gunoi TecuciCele mai multe cazuri sancţionate în luna septembrie de către comisarii Gărzii de Mediu Galaţi sunt acelea care fac referire la gestionarea deşeurilor conform legislaţiei actuale. Este cazul societăţii Corolis SRL din Tecuci, ai cărei administratori au primit o amendă de 7.500 de lei pentru că nu deţineau o evidenţă pentru gestionarea deşeurilor.  O amendă mai mare, cu o valoare de 10.000 de lei, a primit societatea Servtrans, pentru ridicarea şi transportul deşeurilor periculoase fără documente de transport.  Din pricina lipsei evidenţei de gestiune a deşeurilor au fost sancţionate cu câte 3000 de lei societăţile Danvirlen SRL din Corod, Lied SRL şi SC Elenasilcon SRL.  Pe lângă lipsa documentelor referitoare la gestionarea deşeurilor, comisarii de mediu au dat amenzi şi pentru alte nereguli. Este cazul societăţii Furtuntec din Tecuci, ai cărei administratori au plătit o amendă de 3000 de lei pentru arderea gunoaielor…
Final cu amendă în Cazul “Ţepu”
Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, comisarul-şef al Gărzii, Mihai Turcu, vorbea despre faptul că edilii din comuna gălăţeană Ţepu încalcă legislaţia în ce priveşte preluarea şi transportul deşeurilor menajere şi îşi argumenta poziţia spunând că în această comună există încă o veche rampă de gunoi.
Nu doar faptul că această rampă nu a fost încă desfiinţată (aşa cum impun normele legislative) i-a determinat pe cei de la Gardă să reacţioneze, ci şi acela că în comună există chiar şi indicatoare care arată unde se află groapa.
Administraţia locală a fost aşadar sancţionată cu o amendă de 400 de milioane de lei vechi şi s-a impus remedierea problemelor, numai că primarul comunei, Daniel Ţuchel, a refuzat să semneze procesul verbal de constatare a contravenţiei.
Trebuie însă precizat că acest lucru se întâmplă însă în condiţiile în care, primăria cominei Ţepu este singura din judeţ care are propriul serviciu de salubritate, iar deşeurile sunt încărcate periodic într-o maşină modernă şi transportate către groapa de gunoi de la Tecuci. … citeste intreg articolul
Autor:  Tudor Neacşu – Viata-libera