Web
Analytics
TECUCI

Exerciţiu de alarmare publică la Tecuci


Exercitiu Alarmare publicaLa Tecuci, că astăzi între orele 10–12, se va desfăşura un [intlink id=”16″ type=”category”]exerciţiu [/intlink]de alarmare publică. Exerciţiul se desfăşoară în conformitate cu Planul privind organizarea pregătirii în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2010 şi urmăreşte avertizarea şi înştiinţarea populaţiei, a agenţilor economici şi a [intlink id=”14″ type=”category”]instituţiilor [/intlink]publice cu privire la fenomenele meteorologice periculoase imediate, – de „Cod portocaliu” – precum averse cu cantităţi mari de apă (30-50 l/mp, cu vânt puternic şi creştere a cotelor râurilor Tecucel şi Bârlad).
Pentru municipiul Tecuci, s-a ales acest exerciţiu avându-se în vedere predispoziţia sa de a se confrunta cu [intlink id=”233″ type=”category”]inundaţii[/intlink], ultima calamitate de acest gen petrecându-se în septembrie 2007.
La semnalele acustice ale sistemelor de alarmă, care vor dura câteva secunde, cetăţenii vor realiza eventualul pericol şi îşi vor lua măsuri de prevenire. [intlink id=”26″ type=”page”]Cetăţenii [/intlink]sunt avertizaţi să nu intre în panică pe timpul desfăşurării exerciţiului.