Web
Analytics
TECUCI

Colegiul National Calistrat Hogas – Prima scoala PI din Tecuci


LICEUL TEORETIC „CALISTRAT HOGAŞ"14 Martie este Pi(π) Day, este Ziua Mondială a numărului Pi. În multe şcoli din întreaga lume, elevii şi [intlink id=”336″ type=”category”]profesorii [/intlink]folosesc celebrul număr ca pretext pentru a se întâlni, pentru a comunica, pentru a face schimb de idei matematice, pentru a se bucura de valoroasa [intlink id=”299″ type=”category”]moştenire [/intlink]primită din antichitate. Pi Day este ziua în care tinerii îşi pun întrebări pe care poate nu şi le-au pus cu nicio altă ocazie; şi este posibil ca răspunsurile pe care le află să fie atât de plăcute şi de bogate, încât să le marcheze viitorul, opţiunile şcolare şi profesionale. Concursul naţional de matematică pe calculator MISTER Pi este o modalitate prin care matematica poate fi adusă mai aproape de mintea şi sufletul elevilor, de preocupările lor extraşcolare. În cadrul concursului, elevii au ocazia să îmbine cunoştinţele de matematică cu cele de [intlink id=”2645″ type=”page”]informatică[/intlink].
COLEGIUL NAŢIONAL CALISTRAT HOGAŞ este în acest an ŞCOALĂ PI. Pentru a marca PI Day, în unitatea de învăţământ se va organiza concursul Mister PI, elevii putând participa la secţiunile text – gimnaziu şi liceu, grafică – gimnaziu şi liceu, secţiunea Pi – gimnaziu, secţiunea E – liceu.
„ Continuăm, de fapt, o frumoasă [intlink id=”25″ type=”category”]traditie[/intlink]. La participarea din anul precedent, elevii şcolii au avut rezultate foarte frumoase; ei au obtinut 8 premii şi menţiuni la secţiunile pentru gimnaziu şi 4 premii la secţiunile dedicate liceenilor.
Noutatea constă în faptul că în acest an suntem organizatori direcţi şi centru de evaluare a lucrărilor elevilor. Mizăm pe o largă participare a elevilor din unitatea noastră, care şi-au manifestat dorinţa de a participa la [intlink id=”499″ type=”page”]concurs[/intlink], dar şi a elevilor din alte unităţi de învăţământ tecucene. De remarcat că lucrările elevilor care vor obţine primul loc la fiecare secţiune vor participa la etapa de evaluare naţională, de unde sperăm să revină cu alte premii”, ne-a declarat coordonatoarea concursului, dna. profesoară Adriana Ciocănel.
Sursa: Ziarulsemnal.ro