Web
Analytics
TECUCI

Chirurgia incotro?


Carmen Axenie - deputat PDLPreocupata de reforma chirurgiei romanesti, printr-o mai buna delimitare a specialitatilor, deputat Carmen Axenie, a trimis de Sf. Andrei o interpelare ministrului sanatatii, Attila Cseke, asteptand acum un raspuns. Sesizarea suna astfel: “Presa medicală a publicat în ultima vreme mai multe informaţii despre numărul în creştere al intervenţiilor chirurgicale robotice în România. Fireşte că o astfel de tehnologie necesară chirurgiei robotice va necesita investiţii consistente şi pe viitor. Eu doresc însă să vă aduc înainte o altă necesitate urgentă a chirurgiei de la noi. După cum ştiţi, în majoritatea ţărilor europene, chirurgia vasculară este o specialitate în sine, beneficiind de toată atenţia instituţiilor guvernamentale, a comunităţilor academice şi a autorităţilor din sistemul de sănătate. Această “desprindere” din trunchiul chirurgiei generale a produs o seamă de efecte pozitive atât pentru specialiştii în domeniu, cât şi pentru pacienţi.  În acord cu aceste stări de fapt din Uniunea Europeană, vă rog să răspundeţi la următoarea întrebare:
Aveţi în vedere, în mandatul dvs., o astfel de reformă a chirurgiei româneşti?

Şi dacă da, cum vedeţi soluţionată problema pe termen scurt şi mediu?”


3 comments

 1. Auzi despre ce vorbeste doamna, cand oamenii mor cu zile in spitale.Dumneaei sa se duca la Spitalul judetean Galati sa vada cum mor bolnavii acolo.Spitalul nu are medicamente, instrumentar medical nimic. Daca rudele bolnavilor nu au bani sa cumpere medicamente, acestia mor cu zile.Eu am pati-to cu maica mea, in 2 randuri la spitalul din Tecuci ,cand a fost tratata mizerabi de personalul spitalului, ca sa nu mai spun ca am fost nevoiti sa cumparam medicamentatia, seringi, perfuzoare etc. Si atunci pentru ce mai platim asigurarile de sanatate?
  Oare d-na are vreo combinatie cu un furnizor de aparatura, e cumva rost de vre-un comision , spaga ceva?

 2. doamna deputat incearca sa ne uimeasca…si reuseste prin imensa prostie de care da dovada. a inceput sa fie preocupata de chirurguie de cand este prietena cu vestitul chirurg incompetent si incapabil numit teodoru???

 3. In contextul actual, intrebarile d-nei deputat mi se par comice. Nici nu cred ca o doamna deputat, care nu are pregatire medicala, ca poate intra in chestiuni atat de speciale. Este doar asa, o strategie de abatere a atentiei. Cred ca titlul corect era “Demagogia incotro?”

  Mai bine s-ar interesa d-na deputat de felul in care sunt cheltuiti banii platitorilor de asigurari sociale, carora li se limiteaza drepturile pe zi ce trece. Daca isi vor plati consultatiile, internarile, analizele, ce drepturi le mai raman?
  Banii de asigurari ni se iau automat, dar nu a existat niciodata bunul simt de a avea o relatie normala cu cotizantii, de a se intocmi un contract, sau de a ni se comunica pe un petecutz de hartie care sunt drepturile asiguratilor.
  Daca mi-as administra eu, direct, acesti bani, mi-as permite sa-mi platesc lejer toate serviciile medicale ce mi-ar fi necesare si ar ramane si o suma pentru un fond de solidaritate… Asa, s-ar parea ca banii sunt folositi doar ca sistemul sa se intretina pe el insusi, fara a ramane mare lucru pentru ceece ar trebui sa fie ratiunea de a fi a acestui sistem.

  Ii sugerez doamnei deputat sa se informeze si sa intocmeasca o lista de drepturi ale asiguratilor pe care sa o raspandeasca macar in “parohia” dumneaei. Poate ca asa le-am afla si noi.

Comments are closed.