Web
Analytics
TECUCI

Carne de cal în pasta de mici


Foto: Maria Mandita

  Deşi umblă legende potrivit cărora carnea de cal este vândută pe post de carne de vită, aşa ceva nu se întâmplă, a dat asigurări dr. Lenuţa Ichim, din partea Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi, în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor.  Cum au existat astfel de suspiciuni, DSV Galaţi a efectuat, în acest an, 18 determinări la produsele din carne scoase la vânzare şi alte şapte, contra cost (la cererea unor clienţi suspicioşi).  Toate cele 18 probe au ieşit „negative” pe când din cele şapte, trei au fost pozitive.  „Este vorba despre două cazuri în care s-a găsit carne de cal şi una în care era carne de cal în amestec cu carne de vită. S-a aplicat o sancţiune către SC Lolita SRL pentru substituire de specie, valoarea amenzii fiind de 30.000 de lei”, a declarat dr. Lenuţa  Ichim (foto). Deşi aceasta a precizat clar că nu s-a descoperit în niciun supermarket cazuri de vânzare a cărnii de cal în loc de cea de vită, prefectul Paul Florea a cerut o atenţie sporită pe acest subiect.
În plus, prefectul a cerut DSV să monitorizeze dinamica numărului cabalinelor (natalitate, mortalitate, sacrificare), astfel încât să se poată determina cazurile în care se produc sacrificări ilegale de cai.
Pe final, subprefectul Ovidiu Tudorache i-a cerut reprezentatei DSV Galaţi să ia legătura cu poliţiile din Tecuci şi Galaţi, căci „am primit sesizări că la Tecuci, pe strada Cuza, se sacrifică cabaline în abator neautorizat şi că şi la ieşirea din Tecuci şi la Galaţi s-au găsit carcase de cai”.

Sursa: Viata-libera.ro
Autor:Maria Măndiţă