Web
Analytics
TECUCI

Autorităţile avertizează din nou. Pericol de inundaţii!


Pericol de inundaţii!Autorităţile sunt în alertă ca urmare a creşterilor de nivel ale Dunării, Siretului şi Prutului. Situaţia cea mai gravă ar putea apărea în Galaţi, în zona Valea Oraşului, un punct critic de fiecare dată când apar ploi sau se înregistrează creşteri de nivel ale Dunării.
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a luat deja măsuri speciale pentru acest sfârşit de săptămână. Este vorba despre supraînălţări de diguri sau chiar locuri de cazare pentru cei ale căror locuinţe sunt ameninţate de ape.
Cod portocaliu
Începând de astăzi, de la ora 16.00, până pe 27 iunie, ora 16.00, s-a instituit cod portocaliu pe cursurile de apă din următoarele bazine hidrografice din judeţul Galaţi: Corozel, Călmăţui, Geru, Suhu, Lozova, Greaca, Rusca, Mălina, Cătuşa, Chineja, Oarba, Horincea, Bârlad, Berheci şi  Tecucel.
Avertizarea hidrologică a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor şi vizează “scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie cu efect de inundaţii locale, precum şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.  …citeste intreaga stire

Autor:Tudor Neacşu  – viata-libera.ro