Web
Analytics
TECUCI

Află aici la ce liceu ai intrat şi cu ce notă!


Examen bacalaureat 2010Admiterea 2010 lasă neşcolarizaţi peste 1.000 de elevi. Este de fapt diferenţa din numărul absolvenţilor din acest an şi numărul celor care s-au înscris pentru un loc la liceu. 112 absolvenţi de gimnaziu care s-au înscris la admiterea la liceu au rămas nerepartizaţi după repartizarea computerizată de ieri. Aceştia aveau medii care nu le permitea accesul la liceele pentru care au optat.  Dacă vrei să afli unde vei învăţa, click aici
Potrivit informaţiilor oferite de conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi au fost repartizaţi la liceele din Galaţi aproape 5.000 de absolvenţi de gimnaziu. „Din păcate avem o mare problemă: numărul absolvenţilor din acest an este de 6.044 în vreme ce la admitere s-au înscris doar 5.000. Este clar o mare pierdere: aproape 1.000 de copii care vor rămâne neşcolarizaţi. Şi asta pentru că legea educaţiei întârzie să apară”, spune inspectorul şcolar adjunct, Onuţ Atanasiu. 95 de elevi din alte judeţe au ajuns la liceele din Galaţi, la admitere şi au plecat către alte licee din ţară 65 d elevi. „Este un câştig pentru că la finanţarea «per capita» primim ceva mai mulţi bani”, mai spune inspectorul Onuţ Atanasiu. Aşa cum era de aşteptat, cele mai mari note de admitere au fost la Colegiul „Vasile Alecsandri”, acolo unde prima medie de admitere la profilul matematică infromatică a fost 9,99 iar cea mai mai mică notă a fost 9,44.
În clasamentul celor mai bine cotate licee sunt apoi Liceul Spiru Haret Tecuci, Colegiul Pedagogic din Galaţi şi Colegiul Cuza.   Cea mai mică notă de admitere la liceu a fost la Metalurgic: 4,10. Cu medii foarte mici s-a intrat şi la Colegiul Tehnic Paul Dimo, Liceul CFR sau Grupul Şcolar Industrial de Marină Galaţi, dar şi la Şcolile de arte şi meserii.
Listele cu absolvenţii repartizaţi au fost afişate astăzi în unităţile de învăţământ gimnazial din Galaţi, iar până luni, acestea vor fi afişate şi la licee.


Sursa: ziarul Adevarul