Web
Analytics
TECUCI

191 de someri galateni se bat pe un job


Somerii galateni au posibilitati putine de a-si gasi un loc de munca.Niciun loc de munca pentru absolventii de studii superioare
Somerii galateni au posibilitati putine de a-si gasi un loc de munca. Doar 121 de joburi sunt vacante în saptamâna ce urmeaza, din care niciun loc de munca pentru absolventii de studii superioare.   Numarul locurilor de munca declarate vacante de agentii economici la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Galati se reduce pe zi ce trece mai mult, somerii având la dispozitie 121 de locuri de munca.
Oferta extrem de saraca
Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru persoane cu studii medii sau scoli profesionale. Conform datelor oferite de AJOFM Galati, saptamâna aceasta sunt vacante 57 de locuri în domeniul confectioner textile, 10 locuri pentru spalator vehicule, 10 locuri muncitor necalificat, opt locuri prentru dulgher, sase locuri pentru vânzatori, doua locuri pentru controlor calitate.
În timp ce oferta de locuri de munca a angajatorilor galateni este destul de saraca, numarul persoanelor aflate în evidenta AJOFM Galati ca neavând o ocupatie stabila din care sa obtina venituri a crescut de la o luna la alta, judetul nostru clasându-se pe un loc fruntas în ceea ce priveste numarul efectiv de someri.
În bazele de date ale Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) figurau, la începutul acestei luni, un numar de 23.176 de someri, dintre care mai putin de jumatate ramasi în plata.
Autor: Corina Misaila  – Adevarul Galati