Web
Analytics
TECUCI

Scapă cine poate! – opinii


  Acest comentariu, m-a determinat să iau o decizie în ce priveşte oportunitatea aprobării unor comentarii “suculente”. Am hotărât ca aceste comentarii să fie postate ca şi articole ce pot primi alte comentarii. Acestea sunt postate  sub pseudonim asa cum au aparut în comentariul iniţial. Este posibil ca unele din acestea să nu conţină fraze care nu sunt relevante sau nu respectă politica website-ului. Acestea vor fi indexate în categoria “Opinii”. – Admin

M-am hotărât să scriu aici deoarece am găsit cuvinte care ating sensibil esenţa comentariului, a indignării, dezamăgirii ce m-au cuprins când am văzut ce se întâmplă în zona respectivă a oraşului nostru. Cuvintele (din articol) la care fac referire sunt : dezordine publică, (cine ar trebui să facă) ordine publică, Poliţie locală, inspectori din cadrul Primăriei, comerţ stradal neautorizat, sancţiuni contravenţionale, şi Compartiment Circulaţie Rutieră.  Fiind nevoit să mă deplasez spre Matca am luat contact cu o situaţie incredibilă, care există la ora actuală pe raza municipiului nostru şi care nu ridică nicio problemă tuturor autorităţilor ce sunt plătite de la buget. Astfel, la ieşire spre Matca, cum am mai spus, la intersecţia cu drumul ce duce la rampa de gunoi Rateş, mai exact, a apărut un perimetru comercial neautorizat, unde-şi desfăşoară activitatea de comerţ, cu produse agricole (legume şi fructe) un număr mare de agricultori, intermediari şi prăduitori. De aici, locul în care se face intrarea spre rampa de gunoi (unde sunt depozitate deşeurile menajere şi nu numai din Tecuci, Bîrlad şi toate comunele limitrofe) se vând, pe jos(!!??) cartofi, pepeni, roşii, castraveţi, ceapă, ardei, vinete, verdeţuri şi multe altele. Este incredibilă indolenţa şi inconştienţa autorităţilor, începând cu primarul Finkelstain, Poliţie (locală, economică, rutieră) Gardă (financiară şi de mediu) OPC, Prefectură, DSP şi altele. S-o luăm pe rând :
Când te lauzi că faci investiţii în Obor pentru a asigura condiţii minime unui comerţ civilizat, să laşi la 150-200 m de el zeci de producători şi intermediari să-şi vândă produsele într-o zonă prin care trec zilnic zeci şi chiar sute de tone de gunoaie! Tot praful, resturile şi microbii(agenţi patogeni) întregii zone se depun pe acele produse, care ulterior ajung pe masa consumatorilor fraieri, inclusiv tecuceni, ce le iau sub considerentul că sunt produse proaspete şi “ecologice”! Este o bombă cu ceas, care, atunci când va exploda, ne va duce pe “culmile de civilizaţie şi europenism” la care cu atâta emfază facem referire.
Acolo se blochează o intersecţie, se gâtuieşte circulaţia foarte aglomerată a acelei şosele. Oamenii, dar mai ales autorităţile uită repede…acolo, acum doi, trei ani a avut loc un accident mortal, în care a fost implicată chiar o maşină de gunoi a Romprest-ului. Intersecţia a devenit extrem de periculoasă, multă lume traversează şoseaua cu saci şi lăzi de produse, din cauza dubelor parcate se reduce foarte mult vizibilitatea.
Cum este posibil ca autorităţile să nu vadă toate aceste lucruri : comerţ ilegal, neautorizat; lipsă totală de control a salubrităţii şi calităţii produselor; evaziune fiscală; sălbăticie, mizerie, imagine de localitate fără căpătâi şi control, situaţie scăpată de sub controlul autorităţilor, dar aflată sub “controlul şmecherilor”? .……
…. Am mai văzut comerţ de-a lungul şoselelor din ţară, dar cred că la Tecuci este singurul loc în care un astfel de comerţ se face la groapa de gunoi. Imaginea este extrem de sugestivă şi reprezentativă pentru interesul şi calitatea actului administrativ-managerial al autorităţilor noastre locale.
PRIMARULE, UNDE EŞTI???? Ai chemat la raport instituţiile mai sus menţionate, să pună ordine în acest loc? Sigur…eşti probabil prea ocupat cu licitaţii mai mult sau mai puţin publice şi transparente, căci, deh! vine campania electorală(nu agricolă, ce credeaţi?). Faci bilanţuri şi spui că ai realizat mai mult decât ţi-ai propus(Automulţumire-nume Comod-prenume se legitimează primarul nostru!) dar nu se ştie pentru cine…pentru cetăţeni, sau pentru tine! Iar dacă ai făcut aşa multe, n-ai vrea să te duci la tine acasă şi să te odihneşti niţel şi să ne laşi în pace? Uite, primarul din Matca a reuşit şi a făcut un perimetru autorizat de desfăşurare a unui comerţ care, dacă nu ştii, se numeşte piaţă en-gross, iar tu, mare primar al Tecuciului, permiţi vânzarea legumelor şi fructelor la groapa de gunoi a oraşului!
Citeam acum câteva zile despre “îngrijorarea” Prefecturii faţă de situaţia existentă cu culturile de la Matca, cu calitatea produselor, că au trimis la laboratoare probe, că vor chema ministrul agriculturii şi vor rezolva problemele. N-ar vrea Prefectura să trimită nişte probe la laboratoare şi din legumele şi fructele de la “goapa Rateş”—piaţă mare şi în extindere, că poate vor descoperii şi nişte “E-coli” din aceea care a bântuit Europa, sau poate o rudă a acelei “E-coli indolensis tecucenis”, pe care ar trebui să o promovăm, că-i de-a noastră, autohtonă, să o facem brand turistic?
Se vorbeşte de centre de preluare şi valorificare a produselor agricole, asociaţii de producători, civilizaţie, legalitate, europenism, de aprovizionare cu legume şi fructe din zona noastră, adevărat bazin legumicol, a marilor lanţuri de magazine….vorbe goale!!! Să spunem mulţumesc că nu ne izolează ăştia(europenii)ca pe o leprozerie, când autorităţile tolerează astfel de situaţii! Pentru ce trebuie să mai plătim astfel de autorităţi dacă nu sunt capabile să sesizeze astfel de pericole? Auzeam de revolta unor cetăţeni din str. Cuza-Vodă referitoare la lipsa de canalizare a apelor uzate, la deversarea apelor menajere din Obor şi de la spălătoriile auto din zonă direct în rîul Bîrlad, asta însemnând că poluăm de la noi “la vale” tot, dar când vedem că, cu proprie voinţă, permitem să ne autoinfectăm, să ne autoîmbolnăvim, este de necrezut!
Dragii mei, este vremea lui “scapă cine poate!” !!!!


4 comments

 1. Pacat ca oamenii ca tine nu au loc in mass-media locala (ca si jurnalist nu colaborator). M-am saturat sa aud ca cel mai mare jurnalist este …xxx. Avem nevoie de jurnalisti cu coloana vertebrala! Felicitari pentru articol!

 2. Frumos,corect articol care trebuie sa ne puna pe toti pe ganduri.”Unde esti primarule?” va raspund eu la intrebare: La radio tecuci,invitatul dlui Pohrib.Vorbeste mult,cursiv,dar,doar ceea ce/i convine.Asta este!

 3. Extraordinar articol ati publicat, admin! Felicitari celui care l-a scris, felicitari pentru cum gandeste si cum simte!
  Daca situatia care a condus la acest strigat de indignare este grava in sine, si mai grava este atitudinea autoritatilor care este aceeasi cam in toate directiile.
  Sa fii de atatia ani in fruntea orasului si sa nu faci nimic altceva decat sa-ti conservi cat poti potentialul electoral, sa nu deranjezi mai nimic din mizeria care ne copleseste fiindca, daca sanctionezi mizeria, pierzi mai multe voturi decat aduce curatenia, este o atitudine de un cinism fara limite!si esenta politicii alesilor nostri.
  Fiecare poate face orice: poate construi cum il taie capul, poate arunca gunoiul pe unde vrea, poate face comert eludand regulile fiscale sau sanitare daca are protectie, iar autoritatile nu supara pe nimeni, fiindca ar pierde prieteni, voturi. Totul este explicat prin proasta calitate a cetatenilor carora le-a ramas decat sa se deteste intre ei.

  Admin, faceti o copie a acestui articol si trimiteti-o primarului si consiliului local, cu numar de inregistrare. Ar merita sa apara si in presa centrala, deoarece e valabila aproape peste tot.

 4. Ca cetatean de rind aprob ce se spune in acest articol dar ,ce sa faca bieti oamenii unde sa se duca? In piete : E 1. Mafia pietei adica cei ce vind mereu . si auzi ba nu cumva sa strici pretul. 2. Taxe si impozite de te doare capu, 3.Acces foarte dificil atit pt masini cit si pt oameni.4. Ca draq toata piata e cu sens unic nu se iese decit pe la renel si sala popular.Asa sta omul unde poate. Recunosc ca si eu am fost acolo,da ce praf da ce miros venea de la groapa de gunoi,deci conditi 0 de vinzare. Dar ce sa faca si unia si altii (autoritatile) cred ca nu au solutii. Asta cred. Dar in mare dau dreptate celor spuse mai sus. Asta e Scapa cine poate

Comments are closed.