Web
Analytics
TECUCI

Marele corupt a fost dezvăluit naţiunii! (opinii)


foto: ziarelive.ro

Gata, domnule, de ieri, ţara asta, mai bine zis democraţia originală de aici a scăpat de stigmatul de corupţie endemică fără corupţi! Suntem mândri de acest statut, că nu ne mai poate spune UE sau America sau invazia extraterestră ce stă să se prăvale asupra Pământului că nu pedepsim cum se cuvine pe cei care sug sângele poporului. Putem, dar, purta ecusonul de ţară echilibrată, unde se trăieşte în respectul dreptăţii sociale, al moralei creştine, al purităţii sufletului, al justiţiei democratice, căci Agenţia Naţională de Integritate l-a dat pe mâna Parchetului General pe cel care a murdărit cu necinstea sa imaginea imaculată de senator al României.  Avem, stimabililor, un mare corupt pe care organele statului l-au deferit instanţelor de judecată. El trebuie sfârtecat de viu şi aruncat pe străzile Capitalei bucată cu bucată, să vază alegătoriul ce păţesc cei care-şi bat joc de încrederea populară.  Şi iată-l, doamnelor şi domnilor, luminat din plin de reflectoare, coruptul corupţilor, cel care ne face ţara de ruşine, unicul ticălos din cauza căruia suferim acum cu toţii, căci el şi numai el e vinovat că ţara asta a ajuns o ruină,  actorul şi membrul Senatului României, Mirceaaa Diaconuuuuu!
Priviţi-i, vă rog, încrâncenarea din ochi, omul acesta e un pericol real pentru integritatea morală a acestui colţ de rai şi o pată neagră pe frontispiciul Parlamentului. Huliţi-l, fluieraţi-l, aruncaţi în el cu roşii stricate şi ouă clocite, să se înveţe minte! În lanţuri şi la stâlpul infamiei cu el, lapidaţi-l!
Mi se face pur şi simplu greaţă să văd cum valori autentice ale românilor sunt terfelite şi mânjite cu lături, că asupra lor se proiectează, la cel mai mic pas la “ofsaid”, tot dezastrul integrităţii morale, toată decadenţa infectă instalată în cele mai importante funcţii de conducere la nivel naţional, toată duhoarea şi pestilenţa răului esenţial care pare a fi pus stăpânire pe ţară, suflul fetid al întregii şoricărimi ce roade România de la rădăcină.
Căci anchetarea de către justiţie, şi încă la un nivel atât de înalt, a unei figuri arhicunoscute, pentru fapte care pot constitui abateri – chiar dacă nu grave – de la lege, e pe de o parte un semnal pentru naivi că Puterea e dispusă să se ocupe de corupţie şi să pedepsească vinovaţii de acest gen de încălcări ale legii, iar pe de altă parte face ca publicul să-l asimileze pe cel luat în vizor cu un spectru mult mai larg de fapte reprobabile.
Ei, dar lucrurile acestea sunt, bineînţeles, cunoscute până în cel mai mic detaliu de specialiştii în contralovituri politice murdare. În stadiul neanderthalian al sistemului politic românesc, puterea slujeşte, între altele, şi în accesul mult mai facil la mijloacele de a-ţi lovi adversarul acolo unde-i vine bine voinicului.
Ai deschis pliscul împotriva noastră? Nu contează dacă ai făcut vreodată ceva pentru ţara asta. Nici chiar faptul că poate ai făcut cu adevărat mult. Şi nici că eşti o legendă vie, o stea pe firmamentul marilor români. Chiar giuvaer de-ai fi, cu prima ocazie ţi-o furi de nu te vezi. Asta a ajuns patria noastră mumă. Aici au adus-o cei care chipurile îi cârmuiesc destinul.
Dacă stăm puţin să chibzuim, încercând să vedem dincolo de steagul dreptăţii care ni se flutură în nas, ne putem aminti că actorul şi senatorul Mircea Diaconu devenise cam prea vocal în ultimul an de zile, protestele domniei sale făcându-se din ce în ce mai des auzite pe la televiziuni şi redate pe larg în presa scrisă şi pe internet.
El a luat atitudine împotriva deciziei şefului ANAF de a-i obliga pe ziarişti şi artişti să plătească TVA pe ultimii 5 ani, a protestat împotriva desfiinţării spitalelor şi a diminuării numărului de şcoli din România.
Actorul a afirmat răspicat că preferă să dispară decât să se umilească stând la coadă să dea bani statului. A greşit, luându-se de perciuni cu Puterea, s-a transformat în ţintă. Însă, în opinia mea, cea mai mare eroare pe care a săvârşit-o maestrul Mircea Diaconu a fost intrarea în politică.
Sunt convins că a făcut-o cu bune intenţii, intenţionând poate să mai îndrepte câte ceva din nemernicia sistemului şi nu din dragostea neţărmurită de avantaje materiale, dar la fel de convins sunt că era mai bine să se apuce de păscut gâşte decât să-şi murdărească numele asociindu-se unui domeniu de activitate atât de rău văzut de populaţie, coborând de pe piedestalul artei autentice româneşti în haznaua luptelor intestine şi a unor indivizi lipsiţi de scrupule şi puşi numai pe căpătuială.
Pe scurt, Mircea Diaconu poate fi învinuit, în cel mai rău caz, de o posibilă lipsă de coloană verticală, de un conflict de interese, nu de jigodismul şi foametea celor care au distrus deliberat economia, au furat şi au devalizat, uneori cu legea în mână, realizări de sute de milioane de dolari, nici de netrebnicia celor care au distrus integral o flotă comercială din care sigur că ceva se mai putea folosi fără probleme sau a celor care au falimentat întreprinderi care nu aveau cum să dea faliment în mod natural, având piaţă de desfacere garantată. Totul în şleahtă.
Eu nu-l văd pe actorul Mircea Diaconu înfrăţindu-se cu astfel de indivizi. Eu, unul, nu. Alţii însă, da.
Constat, cu amar, că tendinţa comentariilor pe marginea articolelor din presa online este de a aproba şi chiar a participa la împroşcarea cu noroi a celui care poate de multe ori i-a încântat pe autori cu evoluţiile sale de pe micul şi marele ecran.
Pentru ei nu contează nici faptul că acest om are contribuţii de netăgăduit în afirmarea României în conştiinţa mondială, căci teatrul Nottara n-a jucat şi n-a fost aplaudat numai în ţară, iar filmele la realizarea cărora şi-a pus amprenta şi maestrul Diaconu n-au rulat numai în cinematografe româneşti. Iată cât de eficient e sistemul de contraatac politic, de factură securistico-manipulatoare şi administrat ştiinţific de cadre de nădejde, asociat cu cel al spălării creierelor cu televizorul. N-ai grijă, mândră Românie, te scăpăm noi de corupţi!

Scris de Ion SCUTARU
Sursa: financiarul.ro


3 comments

  1. In timpul asta, manelistii arunca banii in stanga si in dreapta, habar nu au ce-i aceea evaziune fiscala si nici nu fac asa ceva, iar organele de ancheta il cred pe cuvant pe manelistul nr unu al tarii, Copilul Minune, ca a facut averea pe cai cinstite, alea prin care iti declari veniturile si platesti taxe statului. Buna gluma, nu-i asa?

    1. Ati avea dreptate daca domnul senator ar fi facut ceva – ca senator – pentru limitarea evaziunii manelistilor si, mai ales, impotriva invaziei manelelor.
      Nu e corect ca o culpa mai mare sa le scuze pe cele mai mici. Poate deveni METODA!

    2. Aş dori să ştiu şi eu pe cineva care a făcut avere cinstit.Iar problema evaziunii fiscale făcută de manelişti este ultima problemă a noastră a românilor.Folosind tot creier spălat de stăpâni, ar trebui când mergem la ziua unui amic să mergem cu mâna în cur.Că dacă îi dăm un dar, ca să ne arătăm un sentiment, riscăm să-l băgăm în evaziune fiscală dacă nu declară darurile primite.Aşa şi cu maneliştii. Atunci când te afli la o petrecere, dacă te simţi bine poţi da un ban câtăreţului pentru bucuria care ţi-a creat-o cu o melodie.Sau dacă eşti o vită spălată pe creier, iar ceilalţi nu dau doi bani pe tine, ca să-i umileşti şi să te dai mare(asta merge şi români şi la ţigani)arunci cu bani în lăutari, ca să îi atenţionezi pe cei din jur, că tu faci parte din altă clasă. Iar cel care acceptă ca din munca lui, să-i fie luat cu japca, (cică prin legi) de către unii care nu fac nimic este deja un sclav patentat.Baza unei societăţi umane este familia şi comunitatea. În Tecuci familia este în proporţie de 75% ceva anacronic(majoritatea sunt divorţaţi,singuri sau recăsătoriţi) iar comunitatea se limitează doar la a te certa cu vecinul.Şi nu uitaţi, până la alegerile de la anul, umpleţi câte două găleţi de doctrine politice şi acum puteţi merge cât de curând şi la Kaufland să vă luaţi de mâncare. A, şi nu uitaţi să mergeţi să plătiţi şi facturile cu ce vă mai rămâne în găleţi.

Comments are closed.