Web
Analytics
TECUCI

Ghidul idiotului pentru intelegerea DNA


  Ce s-a intamplat? De ce cerceteaza, retine, propune pentru arestare DNA pe banda rulanta? O fi mana cuiva? A lui Basescu? Ar avea vreo logica, dat fiind ca e vorba de oamenii din partidul lui? Daca nu, a altcuiva? A guvernului iudeilor masoni klingonieni care conduce lumea in secret?  Urmeaza Nastase, Dragnea sau te miri-cine? Daca te uiti putin la televizor, incepi sa iti dai seama ca nu intelegi nimic. N-are nicio logica ce se intampla.  De ce? Intr-o tara normala, n-ar trebui sa ne punem intrebarile astea. Intr-o tara normala, n-ar trebui sa ne gandim de ce si cum functioneaza justitia. Sau, cand functioneaza, cine o impinge de la spate.  Evident, nu traim intr-o tara normala. Te uiti in studiourile de televiziune si la declaratiile politicienilor si nu stii ce sa mai crezi. Despre toata neincrederea asta in orice, tot aruncatul asta cu noroi. Aruncat fie ca esti la putere, fie in opozitie, fie vreun om care nu mai practica de ani buni vreo meserie decenta, sau decent vreo meserie, dar esti chemat sa-ti dai cu parerea prin studioul de televiziune. Sau sa moderezi vreo emisiune.
Radiografia a ce se intampla cu DNA, cu arestarile primarului de la Cluj si asa mai departe e radiografia a ce inteleg romanii din statul de drept in Romania. In traducere, suntem atat de scarbiti de statul corupt si de justitia absolut ineficienta pe care am cunoscut-o pana acum, de toata nedreptatea si frustrarea pe care am cunoscut-o din cauza asta, de pacalelile pe care le-am luat crezand ca se vor intampla schimbari fundamentale incat, e oficial, am luat-o razna ca societate.
Nu mai stim ce sa credem si daca sa credem ceva. Despre asta e vorba. Nici macar Opozitia nu mai stie ce sa creada. De la “DNA-politie politica”, DNA a devenit un reper anti-PDL, deja.
DNA: De ce am luat-o razna
Stiti cartile alea americane cu titlul “The complete idiot’s guide to…”? Prin care ti se explica mura-n gura cate ceva, chiar daca esti sau nu un idiot? Sa se scrie una si despre DNA. De ce? Pentru ca schimba tot. Cu arestarile si retinerile. Chestia cu adevarat interesanta e, insa, ce va urma.
Pentru ca, logic, ceva o sa urmeze. Oricum ar fi. Daca DNA e cu adevarat libera, vor mai urma cazuri “grele”. Poate acum si-a facut mana si, daca sunt oameni “grei” precum Sorin Apostu, cu siguranta va mai gasi si altii. Sau chiar mai mari. Caci, daca Romania e bogata in ceva, e bogata in coruptie la nivel inalt. In toate partidele.
Daca, in schimb, DNA e controlata, rezultatul e acelasi. Tot va urma ceva. Daca e controlata, imi place cum e controlata, macar partial. Niciodata nu a avut Romania atat de multi oameni pe care i-a inhatat DNA si i-a trimis spre judecata. Niciodata. Daca ne amintim de perioada 2001-2004, nici macar un singur primar de oras mare din PSD n-a cunoscut boarea placuta cu miros de puscarie.
Cum ar fi, in ambele cazuri, sa se mearga pana departe? Adica cei care sunt corupti s-o pateasca – daca binevoiesc si judecatorii? Prea frumos. Doar ca am avea un “cu mainile curate” care ne-ar rari clasa politica mai rau decat un razboi purtat la baioneta.
Cel mai important lucru din tara asta
In mod normal, faptul ca DNA lucreaza, asa cum o face, ar trebui sa fie cel mai important lucru din tara asta. Dincolo de excluderea lui Geoana din PSD, dincolo de ridicola tentativa de suspendare din functie a lui Traian Basescu. Dincolo de nu-stiu-ce scandal si nu-stiu-ce lucru. Pentru ca asta e cel mai important lucru din orice tara. Justitia. Si noi ne uitam la ea si n-o intelegem.

Sursa: Ziare.com , autor: Lucian Lumezeanu