Web
Analytics
TECUCI

Avem o trecere de pietoni. Ce facem cu ea?


[polldaddy poll=”7724906″]


Administraţia locală a hotărât să constuiască o monstruozitate de trecere de pietoni între primărie şi bustul lui Cuza recent mutat, se pare ilegal, în Parcul central. Acastă construcţie a creat mai multe neajunsuri.
Prima a fost aceea că vechile treceri de pietoni amplasate în capetele scuarului, au fost desfiinţate peste noapte lăsând debusolaţi şoferi şi pietoni deopotrivă. Pietonii traversează şi acum, chiar şi după mai bine de o lună, pe vechile treceri. Pietonii trec fara grijă pe motiv că au prioritate iar şoferii trebuie să “acorde prioritate” deoarece nu e bine să rişti un accident.
Al 2-lea aspect este acela legat de înalţimea de neam prost la care a fost contruită. Noaptea crează orbirea şoferilor din faţă mai ales dacă unele autoturisme au faruri neomologate.
Exista o petiţie online şi două sondaje care arată clar dorinţa tecucenilor: desfiinţarea acesteia. Dar cine să ţină cont de ea?

Tu ce părere ai? Voteaza şi tu!


9 comments

 1. Reply admin: daca nu sunt de acord cu părerea enuntata in acest articol asta nu înseamnă ca sunt angajat sau devotat primarului. Asa vad eu lucrurile, iar dumneavoastră daca sariti in sus la comentariul meu înseamnă ca nu sunteti cu adevărat jurnalist sau ziarist. Nu toti putem avea aceeași părere…nu credeti?

 2. Asta e, daca omul mai mult sta prin strainatate decat la primarie, asta e. Asa e acolo; podium in fata primariei, targ de produse asa-zis traditionale, patinuar, reni,scene,steaguri, panze care acopera primaria, balci si tot ce vreti in buricul targului, ca asa e in vest.Dar am observat ceva interesant,in Tepu nu este asa ceva. Oare de ce?

  1. De unde rezulta ca daca nu te nasti cu bun gust, sau nu il dobandesti prin educatie, degeaba te foiesti prin strainatate.

 3. Si comletare la articol: nu e vina primăriei “ca unnele autoturisme au faruri neomologate” asa sa nu mai facem sosele ca sa nu mai circule epavele.

  1. 1. Vorbiti ca si cum ati fi secretara primarului sau o persoana devotata acestuia.
   2. Va pot da zeci de exemple cu cate lucruri bune se intampala afara. Dar mi-e teama c-o-nsera (ex: comunicarea cu cetatenii indiferent daca te-au vota ori ba, sunt dintr-un partid sau altul…).
   3. Doua sondaje de opinie si o petitie online arata ca tecucenii doresc desfiintarea acesteia. Parerea lor mai conteaza? Sau fiecare primar face impotriva cetatenilor ca asa vrea muschiul lui? Credeti ca ar trebui o dezbatere publica pe anumite teme? Nu primarul este cel ce trebuie sa demareze aceste dezbateri cand observa nemultumiri (sa arate transparenta, ca asa e afara…)?

 4. Eu am autoturism, si pt mine si pt pietoni consider ca este utila. Probabil daca ati fi circulat in străinătate observati rolul acestui tip de trecere de pietoni. Eu as vrea sa le facă pe toate care prezinta riscuri sau pe cele unde s au petrecut cele mai multe evenimente rutiere. In felul asta se respecta legislatia si vom încetini in dreptul trecerii. Repet e doar părerea mea.

 5. Ai dreptate Oana dar sunt executate cu cap, nu sunt asa de inalte si au o panta lina, spre deosebire de ceea ce s-a construit in Tecuci. Dar nu-i nimic mai invatam ce vrei de la Tepu pana in vest e cale lunga, bine ca putem imita occidentul , astazi ne schimbam numele , maine coafura, poimaine chilotii …. asa e in politichie

 6. In multe orase si localitati vestice sunt astefel de treceri de pietoni. Cu timpul o sa ii vedeti utilitatea

Comments are closed.