Web
Analytics
TECUCI

Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci

Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 1

Parcul Dendrologic și-a transformat aleile prin efortul echipei Euroscola într-o hartă miniaturală a Europei. Multicultralitatea exprimată prin cele mai mici detalii au devenit o atracție pentru toți participanții activității „Turul Europei” care au venit să cunoască spiritul a 4 țări în zone special amenajate : relaxanta Grecie, divertismentul fermecătoarei Franța, lumea virtuală a Germaniei și, bineînțeles, adrenalina României.

Activitatea „Turul Europei” face parte din planul de acțiune al proiectului pe care echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci dorește să-l promoveze, intitulat „Reabilitarea, modernizarea și extinderea spațiilor publice urbane: străzi orășenești, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări –str. 1 Decembrie 1918, str. Bradului, str. Al. Lăpușneanu, str. Aleea Cpt. Gh. Decuseară și str. Aleea Teilor- tronson aferent zonei de acțiune urbană“ în cadrul ediției 2018-2019 a concursului „Euroscola” care se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi“.

Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 2 Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 3 Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 4

 

 

 

 

Grecia a fost o zonă dedicată tuturor, un Relax Zone plin cu hamace, pături, un cort, unde te puteai distra cu diferite jocuri de grup și un stand unde un membru al echipei punea pene în păr doritorilor.

România a fost o zonă destinată persoanelor între 14-55 de ani doritori de experiențe tari, unde au văzut cum drumul obișnuit  de mers devine o bandă subțire unde echilibrul este esențial.

Germania a fost zona digitală a festivalului, unde spritul microbist a fost transmis amatorilor prin FIFA.

Franța a fost zona destinată copiilor între 3-14 ani, unde echipa a pregătit un stand de face painting, au făcut baloane de săpun gigantice și copii și-au arătat latura artistică pe asfalt cu ajutorul cretei.

La intrarea în “Europa” elevii de la CNSH au amenajat un Info Point unde au împărțit flyere și au vorbit despre misiunea proiectului Euroscola din acest an.

Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 5 Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 6 Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 7 Turul Europei cu echipa Euroscola de la Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci 8

 

 

 

 

Însă, 19 august a adus nori asupra micii Europe și activtitatea a fost întrerupta de o furtună în ciuda participanților care și sub stropii de ploaie se bucurau de atmosfera creată de echipa Euroscola CNSH.

Deși furtuna le-a stricat planurile, au reușit să refacă surprizele pregătite pentru duminică, marți 21.08, când 13 copii cu vârstele cuprinse între 11-14 ani au participat și au fost recompensați cu premii la un concurs de cunoștințe generale legate de Uniunea Europeană.

Felicitări câștigătorilor :

Locul I : Bonciu Marius
Locul II : Marian Alexandu-Ionuț
Locul III : Mărmureanu Gabriel
Locul IV : Manea Ioan-Alex
Locul V : Niță Isabelle
Locul VI : Rață Ionuț
Locul VII : Arhire Matei
Locul VIII : Dragomir Clara

Echipa Euroscola CNSH Tecuci