Web
Analytics
TECUCI

Pamflet conjugal


nuntaNuntă mare-n mahala
Cu alai şi tra, la, la
S-a măritat ea cu el
Care vorbesc în eter.

Cin’ putea să fie naş ?
Patronul, un cârcotaş
Care şi-a plantat cu flori
Drumul, de te trec fiori.

Invitaţi, unul şi unul
Care dau bani cu duiumul
Iar invitat de onoare
Domnul… care e primare

Care oferă drept dar
Câte două mii lunar
Ca să-l laude-n eter
Mirii, căci e cel mai cel   … citeste mai departe


6 comments

 1. da-ti dovada de bun simt si demonstrati ca sunteti barbati adevarati,e mai simplu sa va denigrati?pentru ce/demonstrati care este mai tare sau ce vreti sa demonstrati,ca-i doriti moartea unui om care a muncit si nu a cerut la altii.daca v-ati gandi ca toate in viata vi se intorc inzecit poate v-ati mai linisti ,mai mergeti la o biserica ca tot este postul Craciunului si mai lasati oamenii linistiti pe patul de spital.Cine v-a furat respectul si sufletul tinerilor?nu mai aruncati cu pietre ca de pietre ve-ti avea parte,nu-l maniati pe Dumnezeu ca viata are surprize.Lasati orgoliile si dusmaniile si intoarceti-va fata la Mantuitor,reveniti oameni

 2. Uite cine pamfleteaza !!!
  “Jurnalistu-nchipuit”,
  Ce-a strigat in gura mare,
  Chiar la radio local
  “Veteran sunt de razboi,
  Eu lupt pentru tara mea!”

  In al cui razboi, batrane?
  Imi permit sa te intreb,
  Veteran ?!De cand si unde,
  Ai luptat?In ce razboi?

  Te bateai cu pumnu-n piept
  In studio la Radio,
  Nu ti-o fi rusine oare
  Sa fii “moralist “acum?

  De-ar putea eroii tarii
  Sa se scoale din mormant,
  Ti-ar da foc la valijoara,
  Jurnalist fara cuvant.

  Multe ar mai fi de spus,
  Despre insul pamfletar,
  Ma opresc aici si spun,
  Iarta-l Doamne, pe …(catar)

 3. @Unnuntas
  Eu nu m-am dus cu darul, nu stiu cine e perechea, dar poezia are miez, farmec stilistic, este coerenta si descrie o situatie plauzibila.
  Nu cred ca esti un nuntas obisnuit, pari dintre organizatori.
  Casa de piatra!

 4. casa de piatra mirilor,insa grija mare ca casa radioului e pe punctul de-a se prabusi peste voi si nu se stie daca mai apuca patronul al doilea an de onomastica,bine ca sunt bani de sponsorizari la vremurile de saracie pe care le induram,ii doresc un portofel cit mai plin primarului ca sa naseasca in continuare.da-i inainte cu tupeu octaviane,nu-mi amintesc sa ne fi cununat si pe noi,nici el nici lazar.pentru unnuntas vreau sa-l intreb ,o duce mai bine acum decit pe timpul lui ceausescu?sa faca o comparatie,sint rabdator de fire,astept.sa-mi zica si mie ce ii aduce mos gerila ca io nu mai stiu ce sa mai pun pe masa la nepoti,sau ne da primaria ceva si nu am aflat ?si cartofii sint 2lei pe kil,ne da muzica usoara?

 5. Probabil ca de aceea mori tu de ciuda. Un adevarat “pricopsit”. Orice ai zice este inca o dovada a bunei cresteri de care dai dovada in continuare. Esti un individ de domeniul trecutului care urla la prorpriu mai, mai , ca l-ar auzi cineva. La asemnea personaje pana si replicile sunt prea mult. Cu siguranta de acum incolo vei vorbi singur. Incerca sa te si asculti deoarece ai devenit patetic in incercarea ta de a arata cat de “bun” esti.

  Felicitari domnilor; cu acest “pamflet” la fel de jalnic ca si conditia voastra nu faceti altceva decat sa alimentati parerile avizate de modul in care stiti sa gestionati lucrurile.

  1. Pamfletul – text literar
   Un text literar este inainte de toate, un act de comunicare. De fapt, toate acţiunile omului care provoacă efecte asupra sa sau asupra altora, comunică ceva, sunt purtătoare de mesaje; cu atît mai mult un text literar şi cu atît mai mult pamfletul, a cărui fibră critică invită la formarea unor opinii şi atitudini faţă de o anumită stare de fapt.
   Sa-i lasam pe ceilalti sa puna etichete. Cel ce a scris si nuntasul (principal), pot fi subiectivi.
   Am citat sursa…

Comments are closed.