Web
Analytics
TECUCI

Barele de la perdea


inele_perdeaPoveste adevarata…
O femeie recent divortata, isi petrecu prima zi impachetindu-si lucrurile in cutii si valize. A doua zi a venit un camion si a incarcat totul, inclusiv mobila.
A treia zi, s-a asezat pe jos, in sufrageria goala, a pus muzica in surdina, a asezat doua luminari, doua kile de creveti, o farfurie de icre si o sticla de vin alb pus la gheata. Cind a terminat de mincat, a demontat  toate barele de la perdelele din fiecare camera, le-a scos capacele laterale, a indesat inauntru icrele si crevetii care ii ramasesera, a pus capacele la loc si a asezat din nou  barele la geamuri.  Cind s-a intors, fostul sot s-a mutat cu amanta si cu noua lui mobila. In primele zile totul fu perfect. Insa in curind, incet, incet,casa a inceput sa puta. Au incercat de toate: au facut curatenie, au aerisit, au revizat gurile de ventilatie pentru eventualitatea ca s-ar pute gasi soareci morti inauntru, au spalat covoarele.
In fiecare coltisor de casa au pus deodorante electrice, au golit zeci de butelii de spray. Au cheltui o gramada de bani sa schimbe covoarele.
In zadar. Nimic nu functiona.
Nimeni nu le mai venea in vizita, angajatii refuzau sa lucreze si pina si fata care facea curatenie in casa, i-a abandonat.
Disperati,fostul sot si amanta,au hotarit sa se mute. Dupa o luna inca nu gasisera pe nimeni dispus sa cumpere casa.
Cei de la agentiile imobiliare nicinu mai raspundeau la telefon.
In final au cumparat o casa noua.
Intr-o zi, fosta sotie il suna ca sa  stabileasca detaliile divortului si din treacat il intreaba cum o mai duce. El raspunde ca vinde casa, fara insa sa-i dea vreo explicatie.
Ea il asculta calma, apoi ii zice ca va vorbi cu avocatul, sa vada cum ar putea face sa cumpere ea casa. Banuind ca ea n-are nici o idee de adevaratul motiv pentru care o vinde, ii propune a zecea parte din pretul real al locuintei, ca sa scape cit mai repede. Femeia accepta si in citeva ore avocatul ii aduce actele la semnat.
O saptamina mai tirziu, barbatul si  amanta se  oprira la poarta casei, observind surizatori cum  muncitorii impachetau lucrurile si le urcau in camion.
Totul …. inclusiv barele de la perdele…
German Dehesa spunea: ” Noi, barbatii, ar trebui sa intelegem ca femeile sint invincibile, imparabile si de neintrecut”….


4 comments

  1. Caterincă!Vrăjeală pentru proşti!Orice om normal, după ce aerisea, simţea de unde vine mirosul imediat.Şi femeile se răzbună pe bărbaţii proşti, că pe unul inteligent nu au cum să-l facă! Moldovencele sunt norocoase, că pe aceste plaiuri, papagali există la greu!

  2. Adevarat! Femeile sunt razbunatoare, iar atunci cand isi doresc cu adevarat un lucru nu se lasa pana nu il obtin. Sunt periculoase dar nu putem trai fara ele.

Comments are closed.