Web
Analytics
TECUCI

Accident in propria curte


Politia rutiera Tecuci in traficLa sfarsitul saptamanii trecute lucratorii Politiei Rutiere au desfasurat actiuni vizand combaterea consumului de alcool, disciplinarea pietonilor, biciclistilor, carutasilor, mopedistilor pentru sanctionarea abaterilor savarsite in miscare. S-au aplicat 402 sanctiuni in valoare de 26.580 lei, un numar de 253 puncte penalizare  si s-au retinut 17 permise dincare 7 pentru consum alcool.
La data de 13 noiembrie, ora 8,30, Vasile O., de 41 ani dinToflea, conducand auto Peugeut 406, cu nr 4100VD13, in momentul in care a intra in curtea locuintei  din satul Toflea, nu a observat pe minora Marta B., de 2 ani, care se juca in curte nesupravegheata si a trecut cu rotile autoturismului peste aceasta, ulterior decedand la Spitalul municipal Tecuci. In cauza se efetueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, fapta prevazuta de art.178 din Codul Penal, soferul riscand o pedeapsa de la 1 la 5 ani de inchisoare.Tot la aceeasi data tecuceanul Ionut Dumitru T. a condus autoturismul Dacia Logan B 90  GHL pe strada Ghe. Petrascu avand o concentratie alcoolica de 0,56mg/l alcool pur in aer expirat. I s-a intocmit dosar de cercetare penala si i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. In cazul in care rezultatul analizei de laborator va stabili alcolemia de peste 0,8gr/l alcool pur in sange, soferul va supora consecintele putand fi condamnat si anulat permisul. La data de 12 noiembrie, orele 8,10 pe DN25, pe raza localitatii Ivesti, minorul Teodor Andrei L.de 7ani, din aceeasi localitate, fiind nesupravegheat de parinti, a traverst strada printr-un loc nepermis si fara sa se asigure fiind surprins si accidentat de auto marca Renault Clio,cu nr. IS 06 HFD, care era condus de Cristinel G., de 28 ani din Iasi. In urma impactului minorul a suferit traumatism cranio-cerebral, fiind internat la Spitalul municipal Tecuci pentru investigatii si acordare de ingrijiri medicale.
La data de 12 noiembrie, orele 12,30 pe DJ 252 pe raza comunei Barcea s-a inregistrat un eveniment rutier soldat cu ranirea unui biciclist aflat instare avansata de ebrietate. In momentul in care conducatorul auto Ghita C., de 43ani din Matca a tecut cu auto Dacia 1310 cu nr. GL 05 ZZE, cu remorca GL 08 BIK pe langa biciclistul Neculai Eftimie O., de 56 ani din Barcea, acesta s-a dezechilibrat si a cazut, lovindu-se cu capul de roata remorcii. A fost internat la Spitalul municipal Tecuci cu traumatism cranio-cerebral si coma alcoolica.
Pentru saptamana in curs agentii de Politie Rutiera vor actiona pentru combaterea taximetriei ilegale, a consumului de alcool si disciplinarea pietonilor. Recomand tuturor categoriilor de participanti la trafic sa respecte regulile rutiere existente in vigoare si sa manifeste in permanenta spirit intuitiv fata de situatiile care pot sa apara intrafic, si care le pot pune in pericol viata sau sanatataea” a precizat comisar sef Ionel Cîlici.
A informat N.P. tecuci.eu