Web
Analytics
TECUCI

Poliţia rutieră intensifică acţiunile în teren


Politia rutiera TecuciPolitia rutiera Tecuci in actiune… si au aplicat amenzi de de peste 19.000 lei in trei zile.
La sfarsitul saptamanii 3-5 septembrie agentii rutieri au organizat un numar de trei actiuni vizand combaterea consumului de alcool, a opririlor si stationarilor neregulamentare precum si disciplinarii mopedistilor. In urma acestor activitati s-au aplicat 168 sanctiuni contraventionale in valoare de 19.110 lei, s-au retinut 4 permise de conducere (2 pentru consum alcool si 2 depasire neregulamentara) si 3 certificate de inmatriculare. Au fost sanctionati un numar de 23 motoscuteristi iar in 16 cazuri s-au aplicat amenzi pentru opriri si stationari neregulamentare. A fost identificat in trafic conducatorul auto Florin P. de 20 ani din Corod care conducea pe strada Cuza Voda din Tecuci autoturismul marca Fiat Bravo cu numarul AS 223 AV, avand dreptul de a conduce autoturisme suspendat. I s-a intocmit dosar penal conform articolului 86,al.2 din OUG 195/2002.
La data de 4 septembrie in jurul orelor 20,30 Iulian D. de 17 ani din Draganesti, conducand mopedul Yamaha neînregistrat in timp ce se deplasa de pe strada 1 Decembrie 1918 catre Draganesti, la iesire din municipiul Tecuci a pierdut controlul directiei si a cazut in şant suferind leziuni. In cauza se efectueaza verificari pentru stabilirea vinovatiei celui in cauza.
Avand in vedere ca in curand se deschide noul an scolar politia rutiera va intensifica activitatile de constatare dar si cele de natura preventiva pentru cresterea gradului de siguranta rutiera din zona de responsabilitate. „In special se face apel catre conducatorii de carute, de biciclete si de mopede care trebuie sa conduca aceste vehicule numai respectand conditiile si prevederile legale, sa nu conduca astfel de vehicule atunci cand sunt sub influenta bauturilor alcoolice. Pe timp de noapte sa poarte vesta sau elemente reflectorizante si surse de lumina pentru a fi observati cu usurinta de catre ceilalti participanti la trafic. Parintilor li se recomanda sa insoteasca in toate cazurile prescolarii si elevii claselor de gimnaziu pe traseul urmat iar elevii de liceu sunt avertizati sa respecte regulile rutiere privin circulatia pietonilor, traversand strada numai prin locurile special amenajate si sa evite joaca sau gesturile imprevizibile in zona drumurilor publice pentru a nu fi angrenati in evenimente rutiere „a precizat cms.  sef  al Politiei Rutiere, Ionel Cîlici.

Scris de N.P. tecuci.eu