Web
Analytics
TECUCI

Politia informeaza: neregulile curg…


In cursul saptamanii trecute politistii rutieri au executat 5 actiuni, din care una in cadrul programului “Riposta”, pentru combaterea consumului de alcool si abaterile savarsite in miscare, in urma carora s-au constatat 2 infractiuni, s-au aplicat 319 sanctiuni contraventionale in valoare de 23.880 lei, s-au retinut 10 permise (din care 5 la alcool, 4 neacordare prioritate si 1 circulatie pe sens opus), s-au aplicat 188 puncte penalizare si s-au retinut 5 certificate inmatriculare pentru lipsa folii. La data de 21 noiembrie a fost identificat Ionut C. din Slobozia Bradului, judetul Vrancea, care conducea Opelul cu nr. CJ-09-WGE pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci avand aplicate tratamente chimice (ionizare) pe geamurile laterale si luneta, fara sa detina certificat de conformitate sau omologare RAR. A fost sanctionat cu 540 lei si i s-a retinut certificatul de inmatriculare pana la remedierea neregulii constatate.
Tot la aceeasi data Marius B., de 18 ani din comuna Brahasesti in timp ce conducea autoturismul cu nr.GL-70-WGM pe strada tecuceana 1 Decembrie 1918, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care avea acest drept si care se afla in traversarea trecerii pentru pietoni semnalizata si marcata corespunzator, creand astfel pericol de accidentare. A fost sanctionat cu amenda de 300 lei si retinerea permisului in vedere suspendarii dreptului de a conduce pe 30 de zile.
Si tot ieri tecuceanul Nicolae Romulus A., de 66 ani in timp ce conducea autoturismul cu nr. GL-06-ZHE nu a acordat prioritate de trecere autotuismului cu nr. GL-12-UMD, care circula pe un drum prioritar punand astfel in pericol siguranta rutiera prin crearea starii de pericol. A fost sanctionat cu 240 lei si i s-a retinut permisul in vederea suspendarii.
In cursul acestei saptamani (22-28 noiembrie) lucratorii Biroului Rutier vor desfasura activitati preventive in scolile si gradinitele de pe raza municipiului cat si din comunele invecinate, in special aceste actiuni vor viza instruirea si educarea prescolarilor, elevilor cu privire la comportamentul pe care trebuie sa-l adopte atunci cand dobandesc calitatea de participanti la traficul rutier in ipostaze de pieton, biciclist, motoscuterist sau conducator auto.
“Deasemeni vom spori controalele la unitatile detinatoare de parcuri auto in vederea verificarii modului de respectare a prevederilor legale de catre personalul desemnat sau imputernicit, cat si de catre conducatorii auto pentru prevenirea evenimentelor negative ce ar putea sa apara in trafic. Aceste controale se vor extinde si catre centrele, punctele, atelierele de reparatii auto unde va fi vizata legalitatea introducerii in reparatii a vehiculelor care prezinta urme vizibile de accidentare-tamponare. Pentru consumul de alcool, in zilele de vineri, sambata si duminica vor fi intensificate controalele cu etilotestul in trafic fiind vizati conducatorii de vehicule care anterior au fost depistati si sanctionati pentru consum de alcool, dar si tinerii care in  mod curent sunt vazuti in incinta barurilor, discotecilor consumand alcool iar ulterior se aventureaza in conducerea autovehiculelor personale sau ale prietenilor. Nici disciplinarea pietonilor nu va ramane pe ultimul loc in atentia noastra, eforturile administratorului drumuri publice, cat si ale Politiei Rutiere de a crea marcajele rutiere specifice la trecerile pentru pietoni fiind dublate de prezenta agentilor nostri, in locurile unde se traverseaza neregulamentar si unde s-au inregistrat evenimente cu victime. Va urez sa fiti buni participanti la trafic si sa tineti cont ca viata are prioritate!” a precizat seful Politiei Rutiere, comisar Ionel Cîlici.

A cules informatiile N.P. tecuci.eu