Web
Analytics
TECUCI

Un mort, trei raniti, alcool, neatentie cat cuprinde…


Politia rutiera TecuciLa sfarsitul saptamanii politistii rutieri au desfasurat 2 actiuni si cinci controale, vizand combaterea consumului de alcool, si opririle, stationarile neregulamentare. In urma acestora au fost aplicate 166 sanctiuni in valoare de 14.430 lei, s-au retinut 4 permise de conducere, 2 certificate de inmatriculare, aplicandu-se si 181 puncte penalizare. Zilele acestea a fost identificat conducatorul autoturismului Opel Astra cu nr. GL 043114 care circula pe strada Vornicului din Tecuci avand numerele provizorii expirate si  o concentratie alcoolica de 0,99 mg/l alcool pur in aer expirat. I s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea a trei infractiuni prevazute si pedepsite de art.85, al.1 si 2 si art. 87 al.1 din OUG/2002 republicata, riscand o pedeapsa de la unu la cinci ani cu inchisoarea.  Duminica seara la orele 17.50 pe DJ 251 A pe raza localitatii Matca, in dreptul magazinului AF Condrache, s-a produs un accident rutier grav. Conducatorul autoturismului Dacia 1310 cu nr. GL 01 SLT a fost surpins de aparitia brusca pe carosabil a unui pieton care fiind in stare vadita de ebrietate s-a impiedicat si a cazut in fata masinii, nemaiputand fi evitat.  In urma leziunilor suferite pietonul indisciplinat si-a pierdut viata, decedand la Spitalul municipal Tecuci.
Si tot duminica seara la ora 20 pe DJ 252 pe raza localitatii Barcea, un mopedist aflat sub influenta alcoolului, care conducea mopedul marca Viaggio, cu nr. GL 81 Barcea a surprins si accidentat un pieton care circula pe partea carosabila in acelasi sens de mers si care nu purta peste imbracaminte elemente reflectorizante. Conducatorul mopedului din cazatura a suferit traumatism cranio-cerebral deschis si contuzie piramida-nazala, fiind transportat la Spitalul Judetean Galati. Pietonul a suferit traumatism cranio cerebral si contuzii la  la brat si la gamba piciorului stang, ramanand internat la Spitalul municipal Tecuci. Se efectueaza cercetari pentru a se stabili cine se face vinovat de accident.
Astazi dimineata in jurul orelor 9.30 un minor de 10 ani care circula intr-o caruta in localitatea Corod, a coborat din mers in plina strada, fara sa se asigure, fiind lovit de o Dacie Logan. Copilul a fost purtat la Spitalul Judetean Galati avand multiple fracturi, starea lui fiind grava.
Biroul Rutier Tecuci atrage inca odata atentia pietonilor ca sa evite deplasarea pe partea carosabila, in special pe timp de noapte. Daca situatia impune, deplasarea se va face pe acostamente, ori cat mai aproape de marginea carosabilului, pe partea stanga in sensul lor de mers, iar peste imbracaminte trebuie sa poarte elemente reflectorizante, ori sa aibe o sursa de lumina vizibila din ambele sensuri de mers.

Articol de N.P. tecuci.eu