Web
Analytics
TECUCI

Lunea, Politia rutiera comunica


Politia rutiera TecuciIn cursul saptamanii trecute agentie de politie rutiera ca urmare a activitatilor desfasurate au aplicat un numar de 468 contraventii in valoare de 40.120 lei, au constatat patru infractiuni la normele rutiere, au aplicat 385 puncte penalizare, au retinut 14 permise de conducere si 10 certificate de inmatriculare, prioritatea politistilor fiind pe disciplinarea pietonilor, carutasilor, biciclistilor, mopedistilor dar si pentru combaterea consumurilor de alcool si abaterilor privind starea tehnica a autovehiculelor.  Cu toate acestea in cursul saptamanii pe DJ 251, pe raza localitatii Cudalbi s-a inregistrat un eveniment rutier produs prin coleziunea dintre un moped si o bicicleta, biciclistul fiind vinovat de neacordarea prioritatii conducatorului mopedului care avea acest drept. Cudalbeanul Ion C., de 64 ani in timp ce conducea bicicleta pe un drum lateral a patruns pe DJ 251 in zona centrala comunei fara sa se asigure si fara sa acorde prioritate mopedului marca Viagio inregistrat sub nr.Matca-134, condus de Costel Marian de 20 ani tot din localitatea Cudalbi. In urma evenimentului a rezultat ranirea grava a biciclistului cat si ranirea motoscuteristului, care au fost transportati la Spitalul judetean Galati, avand fractura femur picior drept. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul infractiunii de vatamare din culpa, fapta prevazuta de art.181, al.2 si 4 din codul penal.

Deasemeni politistii rutieri tecuceni impreuna cu reprezentanta Biroului pentru rromi din cadrul institutiei Prefectului Galati la datele de 15-16 octombie au efectuat intalniri cu membri comunitatii de etnie roma din localitatile Barcea, Podoleni, Brahasesti, Toflea, ocazie cu care s-au prezentat unele aspecte  legate de modul in care trebuie sa-si faca deplasarea pe drumurile publice, s-au prezentat imagini de la accidente inregistrate pe raza localitatilor si s-au expus principale prevederi legale pe linie rutiera pentru categoria vulnerabila de participanti la trafic. Cu persoanele prezente s-a realizat o discutie interactiva, obiectivul tinta fiind pe deplin realizat. Politia rutiera Tecuci a stabilit impreuna cu reprezentantii comunitatilor de rromi din zona de nord a judetului ca sa se realizeze si alte intalniri cu specific preventiv-educativ in perioadele urmatoare de timp.

Pentru data de 19 octombrie (maine) Politia rutiera informeaza participantii la trafic ca va actiona cu radarul pe DJ251 si 251A, pe raza localitatii Corod si Matca cat si pe DN25, pe raza localitatilor Barcea-Umbraresti in scopul sanctionarii excesului in viteza si a abaterii in miscare.

Informeaza de la rutiera N.P. tecuci.eu