Web
Analytics
TECUCI

Comuna NICORESTI


Comuna Nicoresti este o asezare de marime medie fiind strabatuta dedrumul judetean 252 care face legatura cu comuna Buciumeni, precum si de drumul judetean 252 I prin care se asigura legatura cu nou infiintata comuna Poiana. Incepand cu 1990 comuna Nicoresti se caracterizeaza printro explozie a mobilitatii teritoriale a populatiei prin schimbarea domiciliului si in ultimii ani putem spune ca rata natalitatii are valori scazute si urmeaza in continuare o tendinta de scadere datorita imbatranirii populatiei si excedentului migratoriu negativ. Ocupatia traditionala este agricultura, comuna Nicoresti fiind o asezare medievala de tip razesesc. Prima atestare documentara dateaza din anul 1437 si se refera la donatia unei vii din satul Sarbi, tinutul Tecuciului, localitate ce apartine comunei Nicoresti.
În “Descrierea Moldovei” (1716) Dimitrie Cantemir menţiona că în ierarhia valorică a podgoriilor din Moldova, Nicoreşti se situa pe locul patru.
La sfârşitul secolului al XIX-lea, filoxera a distrus şi la Nicoreşti o mare suprafaţă viticolă, care a fost refăcută în prima parte a secolului XX. În anul 1941 la Nicoreşti existau 1416 ha de viţă de vie.
Ne dam seama ca vita de vie este la eaacasa in comuna Nicoresti, cuvintele ” BABEASCA ” si ” NICORESTI ” devenind in timp sinonime. In timpul domnitorului Barnovschi ( 1626 – 1629 ) vinurile de Nicoresti de pe ” plaiurile ” Piscul Corbului si Coasta Lupei erau exportate in europa Centrala, fiind foarte apreciate.
Populaţie (2007) 6.099
Sate: Braniştea, Coasta Lupei, Dobrineşti, Fântâni, Grozăveşti, Ionăşeşti, Mălureni, Nicoreşti, Piscu Corbului, Sârbi.
Judeţ Galaţi
Primar Ionel Boghiu

Acceseaza websiteul comunei